10:56 23 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Militari NATO dislocați în Poloinia

  Document secret: NATO este incapabilă să facă față unui atac din partea Rusiei

  © Sputnik / Стрингер
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  31330

  Un raport secret al NATO a ajuns în posesia redacției publicației germane Spiegel, care a publicat câteva frânturi din conținutul acestuia

  BUCUREȘTI, 21 oct — Sputnik. Potrivit raportului secret elaborat de experții NATO, alianța nu este capabilă să-și desfășoare trupele destul de operativ, în cazul în care Rusia va lovi pe cineva dintre membrii acesteia din partea vest-europeană.

  Publicația mai notează că în document este pusă sub semnul întrebării chiar și capacitatea forțelor coaliției „să acționeze rapid și, în caz de necesitate, rațional".

  „Capacitatea NATO de a efectua logistic o dislocare a forțelor pe un teritoriu ce s-a extins mult, aflat în vizorul Comandamentului european, a degradat da la sfârșitul războiului rece" — este încă un citat pe care îl extrage Spiegel din raportul întitulat „Raport preventiv privind fortificarea capacității de a descuraja și de apărare al alianței".

  Reprezentanții oficiali ai NATO au refuzat să confirme sau să infirme informațiile publicate de presa germană, scrie RIA Novosti.

  Totodată, aceștia susțin că forțele NATO sunt pregătite de luptă și au o capacitatea de redislocare atât de mare, cum nu a mai fost vreodată.

  Tematic

  Klaus Iohannis: NATO nu este o amenințare pentru Rusia
  Militarii români nu cedează: Adunarea NATO, marcată de "Marșul Demnității"
  Avionul rusesc care a scos din sărite NATO
  Tagurile:
  Forțe militare, potențial militar, Vulnerabilități, Dislocare, Atac, NATO, Europa, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei