10:39 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10501

  Potrivit presei americane, Donald Trump este convins că publicarea datelor despre asasinarea lui Kennedy va fi un prejudiciu pentru SUA

  BUCUREȘTI, 21 oct — Sputnik. Președintele american Donald Trump va bloca, cel mai probabil, publicarea a câteva mii de documente secrete, ce conțin date despre asasinarea celui de al 35-lea președinte al SUA, John Kennedy și asta din cauza că actualul lider de la Casa Albă se teme pentru securitatea țării sale, informează RIA Novosti, care citează publicația Politico, iar acesta din urmă face trimitere la surse din administrația de la Washington.

  Bill Gates
  © Sputnik / Владимир Вяткин

  Potrivit presei americane, pe data de 26 octombrie arhiva națională din SUA trebuie să desecretizeze aproximativ 3 mii de materiale ale CIA și FBI privind tragedia din anul 1963. O lege privind publicarea acestor informații a fost semnată încă de George Bush senior în 1992.

  Însă administrația lui Trump, potrivit Politico, este de părere că publicarea acestor documente ar putea să constituie un pericol pentru securitatea națională a SUA, deoarece acolo se conțin și informații despre ultimele operațiuni ale serviciilor secrete americane și ale forțelor de ordine.

  Totodată, mai multe surse susțin că cea mai mare parte a informațiilor despre asasinarea lui Kennedy e posibil să fie publicată.

  Tematic

  Ministru acuzat - sau o nouă bătălie între Serviciile secrete?
  Hackerii nord-coreeni au furat secretele militare ale SUA și Coreei de Sud
  Structurile secrete românești dincolo de Karl Popper!
  Tagurile:
  Blocare, desecretizare, asasinarea lui Kennedy, documente secrete, operațiuni secrete, securitate națională, Servicii secrete, Arhiva națională, Casa Albă, CIA, FBI, John Kennedy, Donald Trump, SUA

  Știrile Zilei