16:02 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Kim Jong Un la o paradă militară

  Șeful CIA sugerează că Kim Jong Un ar putea fi ucis

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  24510

  Șeful Agenției Centrale de Informații a SUA (CIA), Mike Pompeo, a declarat că nu va face nici un comentariu în cazul în care liderul nord-coreean, Kim Jong Un va dispărea subit și a invocat în acest context „istoria CIA"

  BUCUREȘTI, 22 oct — Sputnik. Mike Pompeo a declarat că nu va spune nimic despre actualul lider al Coreei de Nord în cazul în care acesta va fi ucis. Declarația a fost făcută la un eveniment al Fundației pentru apărarea democrației.

  „Dacă Kim Jong Un va dispare atunci, dată fiind istoria CIA, eu pur și simplu nu voi vorbi despre asta", a declarat Pompeo.

  El a mai subliniat: „Noi (CIA, n.red.) intenționăm să devenim o agenție mult mai feroce".

  Potrivit lui Pompeo, Coreea de Nord ar putea să construiască foarte curând o rachetă atomică capabilă să lovească ținte de pe teritoriul SUA, iar autoritățile americane nu au de gând să admită așa ceva. Președintele american Donald Trump rămâne în continuare adeptul sancțiunilor și al diplomației și va încerca să forțeze Phenianul să vină la masa de negocieri pentru a discuta dezarmarea sa, însă Washingtonul ia în calcul și o intervenție armată, a mai spus șeful CIA.

  Anterior reprezentanții Coreei de Nord au declarat că Phenianul admite că poate deveni ținta unui atac nuclear doar din partea SUA și că tot arsenalul său nuclear e îndreptat doar spre SUA. De asemenea, Phenianul susține că armele sale nucleare sunt unica garanție a suveranității statului.

  Tematic

  Amenințare fără precedent a lui Kim: "dreptul la lovituri preventive nucleare"
  SUA și Coreea de Sud dau înapoi în fața lui Kim: "Nu v-am declarat război!"
  Lecție de sfidare a SUA: Kim anunță "Continuăm creșterea nucleară"
  Trump: Kim Jong-un - "omul rachetă"
  Kim Jong-un a dezvăluit de ce are nevoie de arme nucleare
  Tagurile:
  Phenian, Lider, Plan de ucidere, Crime CIA, Asasinate CIA, CIA, Mike Pompeo, Kim Jong-un, Coreea de Nord


  Știrile Zilei