22:59 02 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.25
 • USD17.18
 • RUB0.24
 • RON3.98
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru independența Cataloniei (27)
  28 0 0

  UE va pierde din încredere în care va permite stabilirea unui control direct al centrului asupra administrației catalane, consideră consilierul guvernului catalan pentru afacerile externe, Raül Romeva

  BUCUREȘTI, 23 oct — Sputnik. Încrederea în Uniunea Europeană se va eroda în cazul în care va permite autorităților din Spania să lichideze autonomia Cataloniei, a declarat consilierului guvernului catalan pentru afacerile externe, Raül Romeva.

  „Cum ar putea UE să accepte cu o astfel de situație, în cazul în care va avea loc? Cum va putea supraviețui democrația în UE, cum se va putea avea încredere, în cazul în care va permite să se întâmple asta?”, a menționat Romeva.

  Referendumul cu privire la independență, nerecunoscut de autoritățile spaniole și interzis de Curtea Constituționale, a avut loc pe 1 octombrie. În timpul plebiscitului, în unele secții de votare au avut loc ciocniri între poliție și alegători.

  În cadrul unei ședințe extraordinare, guvernul Spaniei a decis aplicarea articolului 155 al Constituției pentru soluționarea crizei catalane. Cabinetul de miniștri propune demisia membrilor guvernului catalan (Generalitat) și să organizeze noi alegeri pentru parlamentul regional. Până atunci, funcțiile guvernului catalan vor fi exercitate de reprezentanții autorităților centrale. Aceste urmează să fie aprobate de senatul Spaniei, al cărui ședința va avea loc pe 27 octombrie.

  Тема:
  Referendumul pentru independența Cataloniei (27)
  Tagurile:
  generalitat, independență, autonomie, referendum, Raül Romeva, Catalonia, Spania


  Știrile Zilei