19:41 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  John F. Kennedy

  Ziar englez a anunţat de asasinarea lui Kennedy cu 25 de min înainte de tragedie

  © AP Photo / Henry Burroughs
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  43531

  Un reporter de la ziarul Cambridge Evening News a primit un apel de la un anonim care i-a spus să sune la ambasada SUA pentru a afla „o ştire bombă", doar cu 25 de minute înainte ca John F. Kennedy să fie împușcat mortal. Informaţia apare în noile documente publicate de guvernul SUA joi seara.

  BUCUREŞTI, 28 oct — Sputnik. Potrivit documentului, poliția a anunţat serviciul britanic de informații despre apel. Agenția britanică de informații MI5 a promis să sprijine „prin orice modalitate posibilă" orice investigație realizată în Marea Britanie cu privire la asasinarea lui John F. Kennedy.

  „Cel care a apelat a spus doar că reporterul de la Cambridge News trebuie să sune la Ambasada americană din Londra pentru a afla o ştire importantă și apoi a închis. După ce a fost primită vestea despre decesul președintelui, reporterul a anunţat poliția din Cambridge despre apelul anonim, iar poliția a informat agenţia MI5. Aspectul important este că, potrivit calculelor MI5, apelul a fost făcut cu aproximativ 25 de minute înainte ca președintele să fie împuşcat", se precizează în documentul semnat de directorul adjunct al CIA, James Angleton, potrivit rt.com.

  Joi seara, Guvernul SUA a declasificat 2800 de dosare despre asasinarea lui JFK.

  Președintele Donald Trump a declarat că publicul merită să fie „pe deplin informat" despre ceea ce s-a întâmplat, având în vedere că tragicul eveniment a fost obiectul a diferite teorii ale conspirației. Totuşi, unele documente nu au fost declasificate la cererea agențiilor guvernamentale din motive de securitatea națională.

  Kennedy a fost împușcat pe 22 noiembrie 1963, în Dealey Plaza din Dallas, Texas, în timp ce se afla în automobilul din coloana prezidențială. Lee Harvey Oswald, care făcuse parte din Marina americană, a fost acuzat de crimă. Două zile mai târziu, Oswald a fost împușcat de proprietarul unui club de noapte înainte de a fi judecat.

  President Kennedy in the limousine in Dallas, Texas, on Main Street, minutes before the assassination. Also in the presidential limousine are Jackie Kennedy, Texas Governor John Connally, and his wife, Nellie
  President Kennedy in the limousine in Dallas, Texas, on Main Street, minutes before the assassination. Also in the presidential limousine are Jackie Kennedy, Texas Governor John Connally, and his wife, Nellie
  Tagurile:
  Asasinare, CIA, John Kennedy, USA, SUA


  Știrile Zilei