17:44 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  James Mattis

  Pentagon: Mai multe scenarii militare pentru minimiza amenințarea nord-coreeană

  © REUTERS / Yuri Gripas
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10220

  Pentru a minimiza amenințarea reprezentată de Coreea de Nord, Washingtonul are mai multe scenarii militare pentru a se opune Phenianului. Cu toate acestea, Statele Unite continuă să favorizeze scenariul diplomatic, a declarat șeful Pentagonului, aflat la Seul.

  BUCUREŞTI, 29 oct — Sputnik. Statele Unite își mențin angajamentul față de soluționarea diplomatică a problemei nord-coreene, dar are la dispoziție mai multe scenarii militare, a declarat secretarul american al Apărării, James Mattis, după ce s-a întâlnit cu omologul său sud-coreean, Song Young-moo.

  "Scenariile noastre militare, așa cum am spus mai devreme, sunt menite să sprijine eforturile diplomaților noștri de a crea pozițiile de descurajare și denuclearizare ale Peninsulei Coreene", a declarat liderul Pentagonului, citat de serviciul de presă al acestuia.

  Și continuăm să recunoaștem că "regimul Kim [Jong-un, nota red.], la nord de zona demilitarizată, amenință lumea și stabilitatea și, fără îndoială, vizează direct populația Republicii Coreea".

  Astfel, pentru a "descuraja o astfel de amenințare, este necesar să oferim scenarii militare, mai multe scenarii diferite, care pot reduce această amenințare, reducând-o la minim. Și da, avem aceste scenarii.

  Comunicatul de presă al Pentagonului informează, de asemenea, că Seul și Washington au decis să își extindă cooperarea în domeniul prevenirii amenințărilor nucleare din Phenian.

  James Mattis întreprinde o vizită în Coreea de Sud începând din 27 octombrie.

  În ultimele luni, tensiunile au crescut în jurul Peninsulei Coreene, timp în care Phenianul a efectuat o serie de teste cu rachete fără precedent și a testat o bombă cu hidrogen (bombă H). Washingtonul și Phenian face schimb în mod regulat de amenințări și intimidări. Donald Trump a amenințat la mijlocul lui septembrie să "distrugă complet" Coreea de Nord în cazul unui atac inițial al Phenianului. La rândul său, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a promis să ia cele mai crude măsuri din istorie împotriva agresiunii americane.  Știrile Zilei