22:29 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  34931

  Phenianul nu are nevoie de rachete balistice intercontinentale pentru a reprezenta o amenințare pentru Statele Unite. Poate pur și simplu să aducă o bombă nucleară cu ajutorul lansatoarelor sale pe teritoriul SUA și să o arunce în aer, ceea ce va provoca moartea a 90 la sută din populație, spune Congresul într-un raport.

  BUCUREȘTI, 29 oct — Sputnik. Impulsul electormagnetic provocat de o explozie nucleară ar putea conduce la moartea a 90 la sută din populația americană, scrie portalul Business Insider, referindu-se la un raport al Congresului SUA.

  Potrivit publicației, bomba atomică creează un impuls electromagnetic care anihilează sistemele electrice și electronice. O explozie nucleară puternică produsă în afara atmosferei deasupra teritoriului Statelor Unite ar putea priva de curent întreg continentul și să provoace accidente aeriene.

  „Coreea de Nord nu are nevoie de rachete balistice intercontinentale pentru a prezenta un pericol. Phenianul ar putea să facă uz de lansatoarele sale pentru a-și transporta armele nucleare deasupra polului Sud, apoi să le facă să explodeze deasupra Statelor Unite. Aceasta va produce un impuls electromagnetic de frecvență înaltă. Drept consecință, sistemele electro-energetice vor fi deconectate pentru o perioadă nedeterminată și va conduce la moartea a 90 la sută din populația SUA timp d eun an”, a anunțat autorul raportului. 

  Explozia ar mai putea afecta sateliții care se află în proximitate. 

  Cu toate acestea, după cum indică sursa citată, ideea că Coreea de Nord poate recurge la acest tip de atac este absurdă. Pentru a crea un puls electromagnetic, va fi nevoie de ceva mai puternic decât o bombă nucleară. Deoarece acțiunea câmpurilor electromagnetice este imprevizibilă, este puțin probabil ca Phenianul să recurgă la ele.

  Cu toate acestea, scenariul care pare mai realist este acela că țara lui Juche va lovi orice oraș american, spune Justin Bronk, expert în tehnologii militare al Institutului Royal United Services pentru Apărare și Securitate, citat de Business Insider.

  În ultimele luni, tensiunile în jurul peninsulei coreene au crescut, timp în care Phenianul a efectuat o serie nouă de teste cu rachete și a testat o bombă cu hidrogen (bombă H). Washingtonul și Phenianul fac în mod regulat schimburi de amenințări și intimidări. Donald Trump a amenințat la mijlocul lui septembrie să "distrugă complet" Coreea de Nord în cazul unui atac inițial asupra Phenianului. La rândul său, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a promis să ia cele mai crude măsuri din istorie împotriva agresiunii americane.

  Cu toate acestea, situația din Coreea de Nord trebuie rezolvată prin dialog, nu prin amenințări și insulte împotriva Phenianului ", a declarat președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs pe care l-a rostit în cadrul Clubului de discuții Valdai 2017 din Sochi. "Cu siguranță este necesar să rezolvăm această problemă prin dialog, să nu punem Coreea de Nord la poalele zidului, să nu amenințăm că vom recurge la forță, să nu ne scufundăm în grosolănii sau insulte", a spus președintele rus.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  Tagurile:
  rachete balistice, atac nuclear, Atac electromagnetic, Donald Trump, Vladimir Putin, Kim Jong-un, SUA, Coreea de Nord


  Știrile Zilei