22:52 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Cine este George Soros (118)
  59550

  O rețea condusă de finanțatorul american-maghiar George Soros are o influență vastă asupra organismelor UE din Bruxelles și promovează crearea unei "Europe a populației mixte" prin încurajarea imigrației, a susținut prim-ministrul Ungariei

  BUCUREȘTI, 29 oct — Sputnik. Vorbind la postul de radio Kossuth vineri, Viktor Orban a lansat încă un atac verbal asupra lui George Soros, numindu-l un "maestru politic de păpuși" cu o influență vastă asupra instituțiilor de top ale UE, scrie RT.

  Oamenii lui Soros s-au infiltrat în Parlamentul European și alte organisme ale blocului cu 28 de membri, a afirmat Orban, încercând să creeze "o Europă a populației mixte" și au „condamnat și forțat Budapesta să își schimbe politica de migrație".

  Peste 200 de membri ai Parlamentului European au fost catalogați de "imperiul" lui Soros drept "prieteni în rețea", continuă Orban. "Sunt destul de puțini dintre aceștia în Comisia Libertăților Civile, Justiție și Afaceri Interne [LIBE], inclusiv maghiarii", a spus el.

  Orban, care va căuta să se instaleze pentru un al patrulea mandat ca prim-ministru al Ungariei anul viitor, a declarat că a direcționat serviciile secrete ale țării să investigheze "Imperiul Soros" și "să-l expună publicului".

  "Prin angajarea serviciilor de securitate națională, rețeaua Soros, care încearcă să influențeze viața europeană, ar trebui expusă", a spus Orban. "Cine sunt acești maghiari care participă la acest proces de aici, în Ungaria?" a întrebat el.

  Orban l-a acuzat anterior pe finanțatorul miliardar de conspirație la Bruxelles pentru a crea "o Europă nouă, mixtă, musulmanizată". El a susținut în mod constant că Soros are mai multă influență la Bruxelles, decât la Washington sau Tel Aviv.

  Premierul ungar și miliardarul s-au ciocnit în trecut, cel mai proeminent la Universitatea Central Europeană (CEU), înființată de Soros, la Budapesta. În luna iunie, Soros a numit Ungaria drept "stat mafiot", în timp ce Orban a descris comentariile drept "o declarație de război".

  "Singura rețea care operează în moduri mafiote, care nu este transparentă în Ungaria, este rețeaua Soros", a spus Orban.

  Disputa de foc este cuplată cu represiunea guvernului maghiar împotriva ONG-urilor susținute de Soros. La începutul acestui an, Orban a anunțat că organizațiile de caritate ale lui Soros vor fi "îndepărtate" din Ungaria. Acum, este obligatoriu ca toate grupurile neguvernamentale sponsorizate din străinătate să dezvăluie identitatea donatorilor străini importanți.

  Comisia Europeană a inițiat o acțiune în justiție împotriva guvernului lui Orban, susținând că anumite părți din legea anti-ONG din Ungaria sunt în conflict cu legislația UE.

  Тема:
  Cine este George Soros (118)

  Tematic

  "Planul Soros": de ce Viktor Orban îl atacă pe miliardarul american
  Viktor Orban, pus la punct de un maghiar român din Târgu Mureș!
  Ungaria va avea de ales în 2018. Viktor Orban sau "invazia migranților"
  ORBAN, aflat în România: Soros și UE doresc o "Europă mixtă, musulmanizată"
  Viktor Orban: Națiunea care nu poate să-și protejeze interesele nu e o națiune
  Tagurile:
  Rețeaua Soros, finanțare, migrație, UE, George Soros, Viktor Orban, Ungaria


  Știrile Zilei