19:29 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  British Parliament and Big Ben

  Brexit. Românii la muncă în UK: vize pe termen limitat, fără acces la beneficii

  CC BY 2.0 / Maurice / The British Parliament and Big Ben
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (558)
  994 0 0

  Un studiu privind imigraţia în Marea Britanie după ieşirea ţării din UE propune măsuri pentru oprirea imigraţiei, măsuri care îi vizează şi pe muncitorii români care muncesc în Regat.

  BUCUREŞTI, 30 oct — Sputnik. Comercianților polonezi și români ar trebui să li se permită rămânerea în Marea Britanie ca muncitori calificați timp de doar doi sau trei ani, măsură menită să stopeze imigrația, arată un studiu cu privire la imigrația după Brexit, studiu citat de The Times.

  Muncitorilor slab calificaţi cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani ar trebui să li se ofere o viză care să le permită să stea în Marea Britanie doi ani pentru a ocupa slujbe în hoteluri, restaurante și magazine fast-food, potrivit studiului publicat de organizaţia Migration Watch UK. De asemenea, ar trebui reintrodus un program sezonier pentru cei care merg în Regat pentru a culege fructe și legume, cărora să li se permită o perioadă de ședere mai mică de un an.

  Alp Mehmet, vicepreședintele grupului, care militează pentru reducerea imigrației, a declarat că propunerile vor conduce la reducerea imigrației cu aproximativ 100.000 de persoane pe an.

  „De asemenea, [măsurile] ar încetini creşterea rapidă a populației și, pe termen mediu, ar slăbi presiunea asupra infrastructurii, spitalelor, școlilor și locuințelor", a spus Alp Mehmet.

  Acesta a adăugat că Marea Britanie trebuie să rămână deschisă pentru oamenii cel mai bine pregătiţi din Europa, iar vizitatorii și studenții vor fi „la fel de bineveniți cum au fost întotdeauna".

  Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, dorește să permită oricărui cetăţean din UE care își poate găsi un loc de muncă să aibă dreptul de a trăi și de a lucra în Regatul Unit. Însă recent a ieşit la iveală un plan privind imigraţia după Brexit care sugera limitarea numărului de imigranți slab calificaţi sau introducerea unui prag salarial.

  Organizaţia Migration Watch UK propune mai multe categorii de lucrători cărora să li se permită să stea în Marea Britanie, printre care:

  — Lucrători înalt calificaţi, cu un salariu minim de 30 000 de lire sterline.

  — Imigranții cu calificări intermediare, cum ar fi zidarii, instalatorii și electriciștii, vor fi admiși timp de până la trei ani. Însă angajatorii lor vor trebui să plătească o taxă anuală, fiind încurajaţi să pregătească personal din Regatul Unit, care să înlocuiască imigranţii.

  Acești lucrători nu vor avea acces la beneficii precum prestații pentru exercitarea unei activităţi profesionale, credite fiscale sau ajutoare pentru locuință și nici posibilitatea de ședere permanentă în țară.

  Locurile de muncă din sectorul alimentar vor fi ocupate prin extinderea schemei de mobilitate pentru tineri din UE cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Aceştia nu vor avea acces la beneficii.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (558)

  Tematic

  Brexit, instrument de campanie electorală în Diasporă pentru PSD? Cazul Negrescu
  Marea Britanie: Drepturile tuturor cetățenilor UE vor fi protejate după Brexit
  Brexit: UE se pregăteşte pentru colapsul negocierilor cu Marea Britanie
  Brexit: cetaţenii europeni vor avea permisiunea să vină în UK. Care e condiţia
  Brexit intră în a doua fază. Ce au decis liderii UE. Iohannis, prezent la summit
  Tagurile:
  Brexit, condiții, Acces, Români, migranți, Muncitori, UK, Marea Britanie


  Știrile Zilei