13:03 18 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.13
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  182 0 0

  Nu este o știre de Halloween, nici o cacialma, ci o problemă de care se preocupă la modul cel mai serios colaboratorii Universitații din Austin (Texas)

  BUCUREȘTI, 3 nov — Sputnik. Misterioasa ființă are o denumire științifică, Satan eurystomus (ceea ce în latină înseamnă Satan cu gura mare), dar și o încadrare zoomorfologică în specia peștilor. A fost descoperită la mijlocul secolului trecut pentru ca din 1984 încoace să evite orice contact cu cercetătorii. Acum savanții din Austin au reînceput căutarea dispărutului în unul din arealele lui de existență — apele subterane ale statului Texas, transmite Sputnik France.

  ”Locuitorii orașului San Antonio nici nu bănuiesc că Satan ar putea să fie chiar sub ei”, a declarat ihtiologul Den Hendrickson.

  Rarisimul pește, din câte s-a aflat anterior, totalizează până la 13 cm cap-coadă, este practic orb, are epiderma translucidă, aripioare minuscule și un cap cartilaginos. Oricum, este un prădător, ceea ce, de rând cu aspectu-i abisal, confirmă întrucâtva numele cu care a fost botezat.

  Tematic

  Senzațional: cu umbrela poți să prinzi mai mult pește decât cu undița
  Tagurile:
  satan, pește, căutare, SUA


  Știrile Zilei