08:38 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  NATO

  Majoritatea finlandezilor nu vor în NATO

  © REUTERS / Christian Hartmann
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6310

  Majoritatea finlandezilor continuă să se opună aderării țării lor la NATO, arată datele un sondaj

  BUCUREȘTI, 5 nov — Sputnik. Majoritatea finlandezilor (59 la sută) se pronunță împotriva aderării țării lor la NATO, se arată într-un sondaj realizat de compania Gallup, la comanda publicației Helsingin Sanomat.

  "59 la sută din respondenții finlandezi se pronunță împotriva aderării țării lor la NATO, 22 la sută o susțin, iar 19 la sută sunt indeciși", se arată în comunicatul publicației.

  Potrivit studiului, aderării la NATO se opun diverse grupuri sociale, indiferent de vârstă, sex, mediu de reședință, angajare în câmpul muncii sau studii. O excepție reprezintă susținătorii Partidului de Coalițe, al cărui 45 la sută din simpatizanți susțin aderarea țării la NATO, iar 43 la sută au o poziție contrară.

  Ponderea susținătorilor blocului nord-atlantic a crescut la sfârșitul verii anului 2014, când publicația a efectuat un studio similar. Atunci, în contextual înrăutățirii situației din Estul Ucrainei și unirea Crimeei cu Rusia, 26 la sută din finlandezi s-au pronunțat pentru aderarea la NATO. Până atunci, susținerea pentru blocul militar se menținea la nivelul de 16-19 la sută, menționează publicația.

  Tematic

  Serghei Șoigu: Situație tensionată la frontiera dintre Rusia și NATO
  NATO s-a grăbit să infirme datele despre incapacitatea sa de redislocare rapidă
  Tagurile:
  Helsingin Sanomat, Sondaj, NATO, Finlanda


  Știrile Zilei