09:33 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Drapeau de la Chine

  Japonia este gata să doboare rachetele nord-coreene. Reacția Chinei

  © AFP 2018 / STR
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26430

  În timp ce prim-ministrul japonez a amenințat că va doborî rachetele lansate de Phenian, Beijing-ul speră să ajungă la o dezescaladare pe peninsulă prin negocieri

  BUCUREȘTI, 6 nov — Sputnik. China a chemat luni la găsirea unei soluții la criza coreeană la masa negocierilor, calificând situația de pe peninsulă "extrem de complicată și sensibilă". Reacționând la remarcile premierului japonez Shinzo Abe la o conferință de presă comună cu Donald Trump, care în prezent se află în deplasare în Asia, Ministerul chinez de Externe și-a exprimat speranța pentru rezolvarea pașnică a problemei.

  "Sperăm că, în condițiile actuale, toate propunerile și acțiunile părților implicate vor contribui la reducerea tensiunilor și la revenirea pe calea unei soluții negociate a problemelor peninsulei", a declarat luni Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al diplomației chineze.

  Președintele american, care a demarat cu Tokyo un turneu mare în Asia și îl va continua marți la Seul, a subliniat necesitatea de a izola în continuare regimul lui Kim Jong-Un, spunând că "timpul pentru răbdare strategică s-a încheiat”.

  Declarându-și sprijinul pentru liderul Casei Albe, premierul japonez Shinzo Abe a spus că Japonia va doborî rachetele nord-coreene "dacă este necesar", dar în cooperare cu Washingtonul.

  Coreea de Nord a efectuat în septembrie un al șaselea test nuclear, cel mai puternic până în prezent, și a testat, de asemenea, câteva rachete balistice care ar putea ajunge probabil peste o mare parte a teritoriului SUA.

  Tagurile:
  Rachetele nord-coreene, Shinzo Abe, Donald Trump, Japonia, Coreea de Nord, China
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei