22:28 14 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (503)
  27740

  Componente importante ale infrastructurii militare ruse vor rămâne în Siria și după finalizarea operațiunilor de luptă, a declarat un înalt diplomat rus

  BUCUREȘTI, 6 nov — Sputnik. Proporțiile retragerii trupelor ruse din Siria după victoria asupra organizației teroriste Statul Islamic vor depinde de situația de ansamblu la acel moment, însă două elemente, baza aeriană Khmeimim și centrul logistic al Forțelor Navale Ruse din Tartus, vor rămâne, cel mai probabil, a declarat luni agenției RIA Novosti viceministrul rus al Afacerilor Externe, Oleg Sâromolotov.

  Avionul rus Su-34 în Siria
  © Photo : Ministry of Defence of the Russian Federation

  În martie 2016, președintele rus, Vladimir Putin, a dispus retragerea masivă a efectivelor și armamentului Forțelor Aeriene și Cosmice în legătură cu îndeplinire cu succes a misiunilor.

  Cu toate acestea, Rusia nu a renunțat la angajamentele asumate față de guvernul sirian la capitolele livrare a materialului de război, precum și instruire a specialiștilor militari, activând în continuare la baza aeriană Khmeimim și centrul logistic al Forțelor Aeriene și Cosmice Ruse din Tartus.

  În afară de aceasta, în Siria activează și centrul rus de conciliere a părților în conflict.

  "Totul va depinde de situația la zi… Avem deja două baze. Cred că aceste baze vor rămâne. Nu știu sub ce formă, nu vă pot spune", a declarat demnitarul.

  El a mai menționat că ISIS mai controlează doar 10 la sută din teritoriu acaparat anterior, în timp ce gruparea teroristă Frontul al-Nusra continuă să fie activă și împotriva ei se poartă în continuare lupte. În afară de aceasta, în Siria există entități autonome care migrează de la o grupare la alta, acționând uneori individual.

  "Ne confruntăm foarte des cu situații când apar jucători noi, care nu se aflau anterior pe câmpul de luptă și situația se schimbă radical", a menționat Sâromolotov, aducând drept exemplu rezultatele alegerilor kurde, care ar putea să influențeze pozițiile unei forțe precum Peshmerga față de grupările existente.

  "Iată de ce nu putem garanta nimic și nici nu are sens să vorbim despre niște termene acum", a adăugat el.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (503)

  Tematic

  Războiul din Siria, la final: a rămas încheierea ofensivei în sud-estul țării
  Siria: Noi lovituri aeriene ale bombardierelor rusești Tu-22M3 pe VIDEO
  Dezvăluiri ÎN PREMIERĂ: cum SUA sprijină terorismul în Siria (VIDEO)
  Tagurile:
  menținere, Baze militare, Oleg Sâromolotov, Rusia, Siria


  Știrile Zilei