12:48 23 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Un vulcan din Islanda

  Vulcani care stau să erupă: top-5

  East News/AP
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  199 0 0

  Comunitatea științifică nu are dubii în privința faptului că în ultima perioadă de vreme în mai multe cratere de vulcan are loc o activizare a proceselor geologice. Obiectul discuției îl fac probabilitatea și proporțiile eventualelor răbufniri

  Vulcanologul Pete Rowley de la Universitatea din Portsmouth a făcut un tur de orizont, abordând în paginile ziarului The Independent aspecte cum ar fi probabilitatea erupțiilor și impactul lor.  pentru, sur la probabilité des éruptions prochaines à travers le monde et leur impact éventuel sur les lignes aériennes.

  La Palma: Cumbre Vieja

  Cumbre Vieja («Piscul Vechi»), situat pe insula La Palma din arhipelagul Canarelor, a dat recent evidente semne de revenire din ațipeală.

  Ruta de los Volcanes 🌋, Isla de La Palma. 🌄(La Isla Bonita).😍 Islas Canarias. 🍌

  Публикация от Asociación Deportiva ADENOW (@club_adenow) Ноя 4 2017 в 3:02 PDT

  «El a fost activ prin anii '70 ai secolului trecut, având o biografie bogată cel puțin în ultimele 6 milenii. Cel mai mare risc despre care se vorbește este o masivă alunecare de teren în urma căreia o bună parte a insulei ar putea ajunge sub apele mării”, a informat savantul, calificând drept minime șansele de apariție a unui tsunami.

  Tenerife: vârful Teide

  Pe altă insulă a aceluiași arhipelag, Tenerife, mișcă de zor acele seismografelor vulcanul Teide. Totodată, autoritatea internațională de supraveghere Involcan asigură rezidenții că nu există vreun temei pentru neliniște.

  Ar putea să se producă, cel mult, o nesemnificativă scurgere de lavă.

  Islanda: Bardarbunga

  Dacă vă mai amintiți, vulcanul cu sofisticatul nume Eyjafjallajokull a paralizat, în 2010, prin cenușa emisă, zborurile aeriene în emisfera de nord a planetei. Acum confratele său mai mare, Bardarbunga, este cel care atrage atenția seismologilor.

  Вулкан Баурдарбунга в Исландии #bardarbunga #iceland

  Публикация от Dasha Raiter (@c.o.u.n.t.r.i.e.s) Апр 29 2017 в 8:34 PDT

  Între timp, Biroul meteorologic din Islanda a declarat că toți vulcanii din insula la moment ”sunt non-eruptivi”.

  Italia:  Vezuviu

  Acum un an autoritățile italiene au elaborat un plan de evacuare a 700.000 mii de persoane din cauza ”unei erupții iminente” a bătrânului vulcan. Atunci temerile nu s-a confirmat, dar situația este monitorizată în permanență.

  #terramia#napulemilleculure#vesuvius#sun#8november#amazing#thisisnaples

  Публикация от Angelo Pari (@angelo1987) Ноя 8 2017 в 11:44 PST

  Posibilele scurgeri de lavă, specifice ultimelor activizări ale vulcanului, ar trebuie să-i facă vigilenți pe locuitorii zonei, dar și pe vizitatorii sudului Italiei.

  Bali: Muntele Agung

  Gradul de alertă în legătură cu activitatea vulcanilor din insulă a fost redus recent de la cota maximă cu o treaptă mai jos, dar fluxul de turiști este departe de a reveni la cotele obișnuite.

  The volcano that has not gone back to sleep yet #agung #indonesia #bali #travel #gunungapi

  Публикация от A sárga ruhás lány (@girlintheyellowdress) Ноя 8 2017 в 6:06 PST

  Cât privește Agungul, savanții dispun de date sigure cu privire la acumularea în zona lui a unor mase de magmă. Riscul unei erupții se menține, deși nimeni nu poate da alte detalii.

  Tematic

  Imagini spectaculoase, dar şi alarmante: un vulcan a erupt dupa 250 de ani
  (VIDEO) Unul din cele mai înspăimântătoare vulcane din Europa a devenit activ
  Un vulcan stins a fost reactivat la Buzău în urma cutremurelor
  Tagurile:
  probabilitate, erupție, vulcani
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei