17:34 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Lingouri bancare din aur

  Aurul își pierde strălucirea: de ce scade dramatic cererea mondială

  © Sputnik / Павел Лисицын
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21410

  Cumpărătorii tradiționali ai prețiosului metal, în majoritatea lor, bat în retragere, astfel încât volumul tranzacțiilor a coborât la cele mai joase cote din ultimii 8 ani

  BUCUREŞTI, 10 nov — Sputnik. Prima cauză este că marii investitori nu simt nevoia de aur pentru a-și asigura riscurile legate de episoadele căderilor bursiere. În trimestru trei al anului curent, în comparație cu aceeași perioadă a lui 2016, volumul acestei piețe a scăzut cu 28%, până la 241 de tone metrice.

  Nici tensiunile între SUA și Coreea de Nord, în măsură să învioreze întrucâtva vânzările de aur în septembrie, nu au schimbat situația de ansamblu în mod radical. Cererea în America este la cel mai jos nivel din 2006 încoace. 

  Indienii, cei mai mari cumpărători mondiali de bijuterii de aur, și-au temperat apetitul după o reformă fiscală în țara lor.

  Totodată interesul pentru lingouri a crescut cu 17%, în special datorită chinezilor care au evitat astfel o scădere a cursului monedei lor naționale. Cât privește Băncile centrale, cele din Rusia și Turcia au fost pe acest segment liderii incontestabili în procurarea metalului galben, transmite Sputnik France.

   

   

  Tematic

  Goana dupa aur: Rusia cumpără masiv lingouri de aur. Care este motivul
  Ultima oră: la Chișinău a fost prădată o bancă, au dispărut bani, aur, diamante
  Trei kilograme de aur au fost găsite într-un coș de gunoi din aeroport
  Tagurile:
  scădere, circulație, piața mondială, aur


  Știrile Zilei