06:36 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Emmanuel Macron în vizită la București

  Macron avertizează SUA asupra „pericolului" reprezentat de Rusia

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  30101

  Continuă să circule zvonuri cu privire la puterile extraordinare ale „mâinii Kremlinului". De data aceasta, a venit rândul lui Emmanuel Macron să îi avertizeze pe americani că „amestecul Rusiei încă reprezintă un pericol pentru democrații precum Statele Unite și Franța", adăugând că acest avertisment ar trebui luat în serios...

  BUCUREŞTI, 10 nov — Sputnik. Chiar și după încheierea alegerilor în SUA și Franța, amenințarea reprezentată de închipuitul „amestec rus" nu îi dă pace lui Emmanuel Macron, scrie Sputnik France

  Încă de când a apărut în prestigioasa revistă Time, tânărul preşedinte francez îi avertiza pe americani asupra pericolului provenind de la „mâna Kremlinului".

  „Amestecul Rusiei încă reprezintă un pericol pentru democrații precum Statele Unite și Franța", a avertizat Macron.

  De asemenea, acesta a făcut apel la prudență și la necesitatea de „a nu subestima efectele potențiale ale unei astfel de intervenţii".

  Americanii, care par recunoscători pentru recomandările sale, au introdus, alături de fotografia lui Macron de pe coperta revistei, titlul „Următorul lider al Europei", iar în josul paginii au adăugat: „…numai dacă el va reuşi să conducă Franța".

  Zvonurile despre puterile extraordinare ale mâinii Kremlinului, inclusiv despre celebrul „amestec rusesc" în politica internă a altor țări, sunt frecvent vehiculate în cercurile politice din diferite țări. Cu toate acestea, nu a fost adusă nicio dovadă concretă pe care să se bazeze.

  Tematic

  „Emmanuel, salut!”: Macron a publicat un video a discuției sale cu Putin
  Putin, Macron: Coreea de Nord amenință pacea și securitatea globală
  Macron, propuneri radicale pentru Europa, ne interesează direct
  Tagurile:
  Mâna Moscovei, avertizare, Franţa, SUA


  Știrile Zilei