23:52 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17401

  O tornadă care s-a produs luni seara în provincia Antalya din Turcia a provocat rănirea a 38 de persoane

  BUCUREȘTI, 14 nov — Sputnik. O furtună puternică formată pe mare și care s-a îndreptat brusc pe uscat în sudul Turciei a generat ploi abundente, care au provocat pagube considerabile în regiune.

  Aceasta a distrus culturi agricole și numeroși copaci, în special în regiunile aflate în apropiere de coastele Mării Negre. Numeroase sere, locuințe și automobile au fost distruse. Liniile de electricitate au fost întrerupte, provocând astfel întreruperi ale furnizării de curent electric care au durat mai multe ore, transmite Agerpres, cu referire la agențiile Dogan și Xinhua.

  „Grindină de mărimea unor nuci a fost raportată în mai anumite regiuni, unde a distrus culturi agricole și acoperișuri ale unor sere”, scrie sursa citată.

  Printre districtile provinciei Antalya afectate de furtună se numără și Finike, Kumluca, Demre, Kas și Kemer.

  Potrivit experților locali, daunele provocate de furtuna de luni seară ar putea să ducă la o creștere a prețurilor alimentelor din Turcia în următoarele luni, întrucât provincia Antalya reprezintă o importantă regiune agricolă a Turciei, unde se află unii dintre cei mai importanți producători de fructe și legume din această țară.

   

  Tagurile:
  Tornadă, Furtună, Agricultură, All-inclusive, Distrugeri, Odihnă, Kemer, Antalya, Turcia


  Știrile Zilei