22:39 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  116810

  Un documentar transmis de postul de televiziune german ZDF dezvăluie detalii şocante din bordelurile Germaniei. În documentar apar şi multe românce, iar unele dintre acestea vorbesc despre infernul din aceste bordeluri

  BUCUREŞTI, 15 nov — Sputnik. În producția „Bordell Deutschland" transmisă de postul german ZDF, apar şi multe românce şi se vorbeşte despre legalizarea prostituţiei în Germania, scoţând la iveală detalii şocante.

  De fapt, în Germania, în domeniul prostituției, se practică frecvent traficul de persoane, proxenetismul și prostituția forțată, dezvăluie documentarul realizat de Christian P. Stracke, potrivit portalului stimme.de.

  În Germania se estimează că sunt de la 400.000 la peste un milion de lucrători în industria sexului.

  Sandra Norak, una dintre persoanele intervievate, a lucrat ani de zile ca prostituată, apoi a decis să iasă din această lume inumană. Tânăra are 27 de ani, a studiat dreptul, iar în prezent este implicată în acţiuni pentru abolirea prostituției.

  „Nu este un loc de muncă, este doar violență… În fiecare bordel în care am fost, am văzut trafic de persoane, femei bătute…", povesteşte ea.

  În aceeaşi situaţie a fost şi românca Denisa, care a fost forțată să se prostitueze în Germania, timp de ani de zile, şi cunoaşte bine acest infern. Acum ea participă la programe de educație împotriva prostituției în zonele sărace din România.

  Ea a spus că 90 % dintre prostituate au un proxenet şi că „mulţi bărbaţi vor minore. Sunt atât de mulți pedofili…"

  Psihologul Ingeborg Kraus, intervievat în documentar, a asemănat experienţele prostituatelor cu cele ale victimelor torturii. Acesta a dezvăluit că aproape 70% dintre femeile din această industrie suferă de tulburarea de stres post-traumatic. „Această ocupație este mai periculoasă decât mersul la război", a declarat psihologul.

  În rândul prostituatelor, rata mortalității este cu 40 de ori mai mare decât media în cazul populației, scrie stimme.de, citând datele prezentate în documentar. Riscul ca o prostituată — indiferent dacă are această ocupaţie voluntar sau forţăt — să fie ucisă este de peste 18 ori mai mare decât în cazul celorlalte femei.

  Potrivit Biroului Federal al Poliţiei Judiciare, o prostituată aduce proxenetului până la 100.000 de euro pe an, iar statul german câștigă din veniturile fiscale.

  Tematic

  Un proxenet român recruta moldovence pentru a se prostitua în Spania
  Româncă, obligată să se prostitueze. Amenințată cu incendierea casei părinților
  Reportaj tulburător The Guardian: Româncele forțate să se prostitueze în Europa
  Soție în chirie: prostituția domestică concurează cu reţelele internaţionale
  Declarație-șoc: „Școlile trebuie să menționeze prostituția ca posibilă carieră”
  Româncă plecată la muncă în Italia, făcută sclavă și forțată să se prostitueze
  Tagurile:
  prostituate, bordeluri, riscuri, România, Germania

  Știrile Zilei