08:40 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Coreea de Nord

  De ce SUA ar putea pierde războiul împotriva Coreei de Nord

  © Sputnik / Ilya Pitalev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  82450

  Numărul personalului militar american și al aliatului lor Coreea de Sud pe peninsulă este mai mic decât cel al Coreei de Nord, spune un militar american. Acest dezechilibru de forțe va duce la înfrângerea SUA în caz de război, crede el

  BUCUREȘTI, 17 nov — Sputnik. Efectivul armatei nord-coreene din regiune îl depășește pe cel al Statelor Unite, ceea ce ar duce la o înfrângere a SUA în caz de război, a declarat fostul șef al armatei americane în Peninsula Coreeană, general locotenent Jan-Marc Jouas.

  Potrivit datelor prezentate de Jouas, armata nord-coreeană are mai mult de 1,2 milioane de soldați, în timp ce Statele Unite au doar 28 de mii în regiune, iar Coreea de Sud 490 de mii de soldați, informează Sputnik France, cu referire la The Daily Mail, referindu-se la scrisoarea trimisă de general Partidului Democrat la 7 noiembrie.

  "Spre deosebire de toate conflictele din timpul războiului din Coreea, nu putem să ne fortificăm efectivul chiar la începutul operațiunilor militare, deoarece Kim Jong-un va anticipa orice încercare, lansând o ofensivă", scrie Jouas.

  În același timp, generalul subliniază că dislocarea forțelor suplimentare în regiune în caz de război ar dura luni de zile, în timp ce întârzierea ar fi critică pentru "puținele" forțe americane din regiune.

  Tensiunile dintre Statele Unite și Coreea de Nord au crescut în ultimele luni, pe fundalul lansărilor de rachete noi și al testării unei bombe cu hidrogen din partea Coreei de Nord. Președintele american Donald Trump a adoptat o poziție fermă față de Coreea de Nord, denunțând "dictatura crudă a Phenianului".

  Tematic

  Coreea de Nord a informat Rusia că e gata de un atac nuclear asupra SUA
  Ce fac aceste bombardiere nucleare US B-2 lângă Coreea de Nord?
  Tagurile:
  Efectiv militar, armată, Război, Kim Jong-un, Donald Trump, Coreea de Sud, Coreea de Nord, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei