10:20 18 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.61
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Charles Manson

  A murit unul din cei mai odioși asasini ai secolului XX

  © AP Photo /
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9010

  Unul din cei mai odioși criminali ai secolului XX, Charles Manson, a decedat la vârsta de 84 de ani

  BUCUREȘTI, 20 nov — Sputnik. Unul din cei mai odioși ucigași în serie ai secolului XX, Charles Manson, care își ispășea pedeapsa în închisoare, a decedat în vârsta de 84 de ani, transmite TMZ.

  Debra Tate, sora unei dintre femeile asasinate de Manson, a povestit că a fost sunată de la pușcărie, fiind anunțată că acesta a decedat duminică la ora 20:13 (ora locală).

  Săptămâna trecută, presa a anunțat că Manson a fost spitalizat. Direcția executării condamnărilor și reabilitării a deținuților din statul California a confirmat că Manson a decedat la spitalul din districtul Kern din cauze naturale.

  În ianuarie, condamnatul a mai fost spitalizat din cauza înrăutățirii stării sănătății. Potrivit presei, acesta suferea de o boală a tractului gastro-intestinal.

  În 1969, Manson împreună cu membrii comunității sale, pe care o numeau "Familie", au omorât în Los Angeles soția însărcinată a regizorului Roman Polanski, actrița, Sharon Tate, și patru prieteni ai femeii. De asemenea, Manson a fost condamnat și pentru alte două asasinate. Trei din complicii lui au fost condamnați la moartea, însă au reușit să evite pedeapsa capitală din cauza abolirii ei temporare în California în anul 1972.

  Чарльз Мэнсон‍
  © AP Photo / California Department of Corrections and Rehabilitation
  Charles Manson

  În anul 1984, Manson a fost atacat de unul dintre deținuți, Jan Holmstrom, adept al cultului lui Krishna. Holmstrom l-a stropit pe Manson cu substanță inflamabilă și i-a dat foc, însă Charles a reușit să supraviețuiască. În anul 2014, criminalului i s-a permis să încheie o căsătorie cu una din fanele lui, Afton Elaine Burton. Tânăra s-a mutat cu traiul în California pe când era adolescentă, "pentru a fi mai aproape de Manson" și l-a vizitat în decurs a șapte ani.

  Tagurile:
  criminal, asasin, Charles Manson, California, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei