13:04 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Cine este George Soros (118)
  134943

  Video: Partidul lui Viktor Orban acuză că Soros își folosește miliardele de dolari și recrutează o armată de profesioniști pentru a submina popoarele europene

  BUCUREȘTI, 20 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. În acestă dimineață, controversatul miliardar George Soros a denunțat luni o campanie a guvernului maghiar împotriva sa, plină de "distorsiuni și minciuni menite să creeze un fals dușman extern".

  Magnatul în vârstă de 86 de ani a vorbit la Clubul "Open Russia" din Londra înființat de miliardarul rus transfug Mihail Hodorkovsky. Luna trecută, premierul maghiar a afirmat că Soros ar pregăti o adevărată invazie a Europei cu migranți din Orientul apropiat și a prezentat maghiarilor șapte declarații atribuite lui Soros prin care, printre altele, magnatul cere Uniunii Europene să primească anual un milion de migranți și să plătească fiecăruia mii de euro.

  "Declarațiile conțin denaturări și minciuni care înșeală în mod deliberat pe maghiari cu privire la opiniile lui George Soros asupra migranților și refugiaților", se spune într-o declarație emisă de Fundația pentru o Societate Deschisă a lui Soros.

  Personal, miliardarul contestat fiecare din cele șapte declarații, "numindu-le denaturări sau minciuni". Soros a recunoscut că a propus admiterea unui număr anual de 300 000 de refugiați în UE, dar numai prin consolidarea controalelor la frontierele europene și relocarea migranților în cadrul blocului — "voluntar, nu obligatoriu", așa cum a afirmat Budapesta.

  "Cu sistemele de îngrijire a sănătății și de educație din Ungaria aflate în pericol din cauza corupției, actualul guvern a încercat să creeze un inamic extern prin care să distragă atenția cetățenilor — guvernul Orban la ales pe George Soros în acest scop", a declarat Soros.

  Reuters citează și precizarea lui Soros că nu a propus plăți pentru migranți, ci subvenții UE către statele membre pentru a le ajuta să facă față migrației.

  De cealaltă parte, partidul de guvernământ maghiar, Fidesz, a declarat că evoluțiile din ultimele zile "au demonstrat din nou că factorii de decizie de la Bruxelles fac alegeri în problema migranților sub controlul lui George Soros", transmite cotidianul Magyar Hirlap.

  "György Soros a fost din nou la Bruxelles și a "informat" în ultimele zile. O imagine pe internet confirmă faptul că miliardarul s-a întâlnit cu eurodeputata liberală suedeză, Cecilia Wikström, una dintre cele mai influente în politici de imigrare, pe 10 noiembrie", a spus Imre Puskás, purtătorul de cuvânt al Fidesz.

  Wikström a pregătit un raport adoptat de Parlamentul European, iar conținutul său confirmă ideile miliardarului Soros de la un capăt la altul, a mai spus Imre Puskás.

  Tot FIDESZ a afirmat că Soros își folosește miliardele de dolari pentru a recruta o armată de profesioniști pentru a submina popoarele europene și Ungaria. "Soldații lui Soros duc o campanie activă împotriva Ungariei", a transmite Hungary English News.

  Тема:
  Cine este George Soros (118)

  Tematic

  Pleșoianu - război deschis cu ONG și sorosiști - replică puternică!
  Ce au făcut Pleșoianu și Șerban Nicolae de s-au supărat oamenii lui Soros
  Orban: Rețeaua "Soros" din Bruxelles creează o "Europă a populației mixte"
  Google şi fundaţii finanţate de Soros controlează rezultatele căutărilor online
  Soros a transferat 18 miliarde $ - cine primește banii în România și cât?
  "Asaltul final a lui Satan", un deputat maghiar denunță sever „planul lui Soros”
  "Planul Soros": de ce Viktor Orban îl atacă pe miliardarul american
  Tagurile:
  vecini, guvern, atac, război, Geroge Soros, Viktor Orban


  Știrile Zilei