07:50 05 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.43
 • USD17.23
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  14120

  Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu președintele sirian Bashar Al-Assad, care a ajuns la Soci pentru o vizită de lucru, cei doi lideri discutând despre situația din Siria

  BUCUREȘTI, 21 noi — Sputnik. Vladimir Putin l-a felicitat pe Bashar Al-Assad pentru succesul său în lupta împotriva militanților islamiști, relatează Sputnik International.

  Putin a declarat că „Siria obține succes în lupta contra grupurilor teroriste", iar poporul sirian trece prin încercări dificile.

  „Suntem într-o conlucrarea activă  cu alte țări, de asemenea, cu Irak, Statele Unite ale Americii, Egipt, Arabia Saudită, Iordania. Și noi suntem în contact permanent cu acești parteneri", a declarat Putin la întâlnirea cu președintele sirian Bashar Al-Assad.

  Putin și-a exprimat speranța că lupta împotriva terorismului din Siria va fi încheiată în viitor.

  „Datorită înțelegilor de la Astana am reușit să creăm zone de deescaladare care servesc pentru a începe un dialog real și profund cu opoziția, pentru prima dată", a spus Putin.

  Vladimir Putin l-a prezentat pe Bashar Al-Assad șefilor Ministerului Apărării și Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, care au fost prezenți la Soci pentru următoarea rundă de întâlniri pe tema construcțiilor militare și a Programului Armamentului de Stat.

  Bashar Al-Assad a declarat președintelui Putin că sprijinul aerian oferit de forțele aerospațiale ruse a fost esențial pentru rezolvarea conflictului din Siria.

  Președintele Siriei a adăugat că Damasc este gata să organizeze un dialog cu toți cei care sunt interesați de o soluționare politică în Siria.

  "Multe zone din Siria au fost eliberate de teroriști, iar sirienii,care, care anterior au fost forțați să le părăsească, revin în aceste teritorii", a adăugat Assad.

  Întâlnirea dintre cei doi lideri a avut loc luni, în orașul Soci.

  Președinții Rusiei, Iranului și Turciei se vor întâlni pe 22 noiembrie la Summitul Trilateral de la Soci, unde vor discuta întreaga agendă siriană, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  Depozitele de arme letale găsite în Siria, livrate de SUA și NATO (FOTO, VIDEO)
  Războiul din Siria, la final: a rămas încheierea ofensivei în sud-estul țării
  Victorie mare a armatei siriene contra SI: Control total asupra Deir er-Zor
  Dezvăluiri ÎN PREMIERĂ: cum SUA sprijină terorismul în Siria (VIDEO)
  Tagurile:
  reglementare, tratative, Bashar Al Assad, Vladimir Putin, Rusia, Siria


  Știrile Zilei