18:07 20 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Președintele turc Tayyip Erdogan

  Erdogan: Occidentul vrea să divizeze lumea musulmană

  © REUTERS / Yasin Bulbul/Presidential Palace
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7620

  Erdogan a declarat că Occidentul vrea să divizeze și să distrugă lumea musulmană

  BUCUREȘTI, 22 nov — Sputnik. Occidentul vrea să divizeze lumea musulmană "exportând" criminali, a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

  „Realizând scenariul de divizare a lumii musulmane, a musulmanilor, de distrugere a valorilor lor și ceea ce este mai periculos — a viitorul lor… Occidentul a exportat în țările islamice toți criminalii și bandiții, încercând în acest fel să-și asigure propriul viitor", a declarat Erdogan în cadrul unei ședințe a comisiei pentru economie și comerț al Organizației Cooperării Islamice.

  Potrivit liderului turc, regiunea este „inundată de o mare de sânge" în rezultatul acțiunilor grupărilor ISIS, Al Qaeda, YPG (trupele de autoapărare ale kurzilor) și organizației predicatorului Fethullah Gulen (FETÖ).

  Erdogan a menționat că indiferența față de tragedia din Siria din ultimii șapte ani, tratarea inumană a refugiaților la frontierele UE, ignorarea genocidului musulmanilor din provincia Arakan din Myanmar, demonstrează adevărata față a Occidentului.

  "Valorile universale umane și democrația au fost înlocuite cu islamofobie, neonazism și rasism", a afirmat președintele Turciei.

  "Cine profită în realitate din contractele de miliarde de vânzare a armelor în statele musulmane? Cui convine discordia între musulmani? Cine are nevoie de revizuirea frontierelor în regiune. Răspunsurile la aceste întrebări ne permit să formulăm o nouă viziune pentru combaterea provocărilor din regiune", a adăugat liderul turc.

  Tematic

  Turcia ar putea părăsi NATO? Declarațiile consilierului principal al lui Erdogan
  Erdogan a învinuit SUA de susținere a Statului Islamic
  Erdogan merge iarăși la Putin - iată ce vrea să obțină
  Erdogan: SUA mint toată lumea
  Erdogan: acordul Turciei cu Rusia „a înfuriat SUA"
  Erdogan a îndemnat turcii din Germania să nu voteze cu Merkel și nici cu Schulz
  Tagurile:
  lumea musulmană, Occident, Recep Tayyip Erdogan, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei