15:24 22 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.47
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.60
  Luna, poză simbol

  Misiunea NASA pe Lună. Imagine ce ar confirma teoria despre falsa aselenizare

  CC0
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  63210

  Şi-au trimis americanii astronauții pe lună? Deși NASA infirmă regulat teoriile conspiraţiei care vorbesc despre „falsa aselenizare", a apărut o altă descoperire care alimentează astfel de teorii.

  BUCUREŞTI, 22 nov — Sputnik. Susținătorii teoriei conspirației au descoperit un bărbat care nu purta costum de astronaut, într-o fotografie făcută în timpul misiunii NASA Apollo 17 din 1972.

  Potrivit acestora, această descoperire reprezintă încă un argument că americanii și-au simulat misiunea pe lună. Clipul video care conține această fotografie a fost postat pe YouTube.

  „Puteți vedea o siluetă, care arată ca un om din anii 1970, cu păr lung, purtând un fel de vestă", spun autorii clipului.

  Apollo 17 a fost a șasea și ultima misiune din programul spațial american Apollo. Clipul postat pe YouTube aduce un nou argument în susţinerea teoriilor despre „falsa aterizare pe lună", teorii care au apărut după prima misiune Apollo din 1969.

  Susţinătorii teoriei conspiraţiei analizează fotografiile NASA, în care susţin că se pot găsi dovezi în favoarea teoriei lor. Steagul american care flutură, absența craterului care ar fi trebuit să se formeze în timpul aterizării rachetei, un obiect care seamănă cu un corp de iluminat, reflectat în masca protectoare a unui astronaut sunt câteva aspecte aduse în discuţie de aceştia.

  Dar, chiar dacă toate argumentele din teoria conspirației sunt respinse de NASA, rămâne totuşi o întrebare: de ce americanii nu au mai realizat niciodată misiuni în care să aterizeze pe Lună după anii 1970?

  NASA a declarat că nu dispune de rachete capabile să ajungă pe lună, cum a fost Saturn Vs, folosit în misiunile Apollo. De asemenea, agenţia nu are costume speciale pentru a proteja astronauții de radiațiile solare. Dacă aceste motive care reies din declaraţiile agenţiei spaţiale americane sunt adevărate, acest lucru ar reprezenta o pierdere de neiertat pentru o mare putere spațială, precum Statele Unite, scrie Sputnik France.

  Tematic

  NASA: undeva mai exista un "super-pământ". Ultima descoperire stiintifica
  AVERTIZARE NASA: Pericol pentru Terra mai grav decât un Razboi Mondial
  (VIDEO) „Aventurile" inedite ale unui profesor român la NASA. Ce probe a trecut
  Hackerii susțin că NASA este "pe punctul de a anunța descoperirea vieții...
  Un fenomen straniu ia amploare în Marea Neagră. Explicația pe care o oferă NASA
  Atenție! NASA a gasit 10 noi asteroizi care amenință să lovească Pământul
  Misiunea NASA care ar putea prăbuși economia globala
  NASA: Oamenii au creat o barieră de protecție în jurul Pământului
  S-a descoperit un nou sistem solar similar cu al nostru - NASA
  Tagurile:
  cosmos, luna, Spațiu cosmic, NASA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei