02:07 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  36 0 0

  Social-Democrații se arată dispuși să participe la negocieri pentru formarea guvernului

  BUCUREȘTI, 24 nov — Sputnik. Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) este dispus la negocieri pentru soluționarea crizei politice de pe urma eșuării discuțiilor legate de formarea unei coaliții, anunță Bild, cu referire la secretarul general al SPD, Hubertus Heil.

  "SPD este convinsă că sunt necesare negocieri. SPD nu se va eschiva de la aceste discuții", a declarat Heil.

  Potrivit lui, formațiunea politică se află în așteptarea întrevederii președintelui german, Frank-Walter Steinmeier, cu președintele fracțiunii parlamentare social-democrate săptămâna viitoare și a altor acțiuni pe care le va propune Steinmeier.

  Anterior, președintele Germaniei a îndemnat toate partidele politice să dea dovadă de responsabilitate politică și să ajungă la un compromis în ceea ce privește formarea guvernului, după alegerile din 24 septembrie. În acest scop, Steinmeier s-a întâlnit cu liderii partidelor care ar putea forma noul cabinet. În cazul în care partidele nu vor ajunge la o înțelegere, în Germania fie va fi format un guvern minoritar, fie vor fi organizate alegeri parlamentare repetate.

  Reamintim că luni Partidul Liber German (FPD) a anunțat că abandonează negocierile cu privire la formarea unei coaliții cu CDU/CSU și Verzii (așa-numita coaliție Jamaica). În cazul în care negocierile s-ar finaliza cu succes, "Jamaica" ar fi beneficiat de 393 din 709 de mandate, ceea ce reprezintă 55 la sută din fotolii de deputați. Fără liberali, părțile participante la discuții dispun de doar 44 la sută din mandate, insuficiente pentru formarea unei majorități. În declarațiile anterioare, social-democrații au respins orice idee de formarea a unei „largi coaliții" (399 de mandate sau 56 la sută din deputați).

  Tematic

  Jumătate din nemți doresc alegeri parlamentare repetate
  Tagurile:
  Jamaica, guvern, negocieri, FPD, SPD, CDU, Hubertus Heil, Frank-Walter Steinmeier, Germania

  Știrile Zilei