11:09 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Summitul Parteneriatului Estic, Bruxelles, 24 noiembrie 2017

  Pe surse: ce va conține declarația finală a summitului Parteneriatului Estic

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12601

  Declarația finală a summitului Parteneriatului Estic se va limita la aprecierea eforturilor depuse de statele partenere în procesul de apropiere de UE, însă nu va conține nicio referință la perspectivele de aderare la comunitatea europeană

  BUCUREȘTI, 24 nov — Sputnik. Declarația summit-ului Parteneriatului Estic de la Bruxelles se va limita la aprecierea progreselor obținute de statele-partenere în procesul de apropiere politică și economică de Uniunea Europeană, transmite RIA Novosti, cu referire la propriile surse diplomatice din capitala UE.

  "Conform informației de care dispun, declarația finală se va limita la aprecierea eforturilor depuse de statele-partenere în procesele de apropiere politică și economic de UE, precum și de aportul adus la asigurarea păcii în regiune", a declarat sursa citată.

  Potrivit agenției RIA Novosti, anterior o altă sursă de la Bruxelles a declarat jurnaliștilor că țările membre ale UE nu au ajuns la un consens cu privire la menționarea în declarația finală a perspectivelor aderării la Uniunea Europeană a Azerbaidjanului, Armeniei, Belarus, Georgiei, Moldovei și Ucrainei.

  Programul Parteneriatul Estic reprezintă o inițiativă politică a UE, îndreptată spre apropierea Azerbaidjanului, Armeniei, Belarus, Georgiei, Moldovei și Ucrainei. Această presupune sporirea nivelului cooperării politice, integrarea economică a republicilor ex-sovietice și acordarea unui sprijin financiar. Participarea la acest program nu presupune perspective de aderare la UE.

  Tematic

  „Parteneriatul Estic” ar putea fi revizuit din temelii
  Tagurile:
  declarația finală, parteneriatul estic, Bruxelles, Uniunea Europeană


  Știrile Zilei