16:19 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Donald Trump

  Trump propune un concurs pentru “cea mai neonestă instituție de presă”

  Olivier Douliery / AFP
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5120

  Indignat de instituțiile media ”antitrump”, președintele american sugerează că acestea ar putea intra în competiție pentru titlul suprem

  BUCUREȘTI, 27 nov — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a propus organizarea unui concurs pentru titlul de cea mai neonestă instituție media, care transmite informații false despre activitatea lui.

  "Trebuie să organizăm un concurs: ce rețea, inclusiv CNN, fără a include Fox, se manifestă ca cea mai neonestă, coruptă sau distorsionată atunci când e vorba de reflectarea activității politice a președintelui vostru drag (eu). Sunt răi cu toții. Câștigătorul va primi premiul pentru știrile false!", a scris Trump pe Twitter.

  Trump a declanșat un adevărat război cu o serie de instituții media, multe dintre care, potrivit lui, produc știri false (fake news). O bună parte a presei americane a susținut pe contracandidatul lui Trump, Hillary Clinton, și continuă să aibă o atitudine critică față de actualul șef de la Casa Albă.

  ​Periodic, Trump critică dur publicații, precum New York Times, dar și postul de televiziune CNN. În același timp, președintele american apreciază activitatea Fox News, unicul post TV apropiat republicanilor.

  Tematic

  (VIDEO) Dezvăluiri. Realizator CNN: „Conspiraţia «Trump-Rusia» este o farsă"
  CNN a eliminat un articol despre “mâna Moscovei”
  CNN: Cererea de îndepărtare a lui Assad a devenit "rugăminte"
  MAE al Rusiei a cerut postului CNN să înceteze răspândirea minciunilor
  Trump cu referire la CNN și New York Times: un pericol enorm pentru ţara noastră
  (VIDEO) Trump face praf agenţia de presă CNN
  Tagurile:
  Fox News, Fake news, CNN, Știri false, Donald Trump, SUA


  Știrile Zilei