23:57 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Steagurile UE și Serbiei în Belgrad

  UE este gata să se extindă în Balcanii de Vest

  © AFP 2019 / Alexa Stankovic
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9802

  Țările din Balcanii de Vest ar putea să adere la Uniunea Europeană în viitorul apropiat

  BUCUREȘTI, 28 nov — Sputnik. Comisarul European pentru Politica de Vecinătate, Johannes Hahn, a declarat că statele membre ale UE sunt gata să examineze eventualitatea aderării la comunitatea europeană a statelor din regiunea balcanică, scrie publicația Wiener Zeitung.

  "Printre statele membre există tot mai multă disponibilitate de a examina oportunitatea extinderii. Se recunoaște că pacea poate reveni în Balcani, iar perspectiva aderării la UE este una esențială pentru acest lucru", a declarat Hahn.

  La sfârșitul lunii octombrie, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat despre necesitatea păstrării unei perspective de aderare la Uniunea Europeană pentru țările din Balcanii de Vest de dragul securității Europei în ansamblu. Anterior, șeful Comisiei Europene a spus că se așteaptă la o nouă extindere a UE între 2019 și 2024, după ce Marea Britanie va părăsi comunitatea europeană. Juncker a declarat în mai multe rânduri că nu va avea loc nicio extindere a UE în perioada mandatului său, care expiră în anul 2019.

  Uniunea Europeană a oferit statutul de candidați la aderare Albaniei, Macedoniei, Serbiei și Muntenegru. În februarie 2016, Bosnia și Herțegovina a depus o cererea oficială de aderare la UE.

  Tematic

  Cine își dorește o recroire a granițelor în Balcani și care ar fi consecințele
  Acesta este principalul pericol din Balcani. Avertismentul Austriei
  România revine la proiectul unei alianțe strategice în Balcani
  Junker l-a avertizat pe Trump despre un eventual război în Balcani
  Tagurile:
  Integrarea europeană, Johannes Hahn, Jean-Claude Juncker, Balcanii de Vest, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, Uniunea Europeană, Albania, Serbia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei