20:32 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Parlamentul European

  UE alocă 5 milioane euro pentru războiul informațional cu Rusia

  © Flickr / European Parliament
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (64)
  12223

  Uniunea Europeană a alocat 5 milioane de euro pentru de propagandă împotriva Rusiei

  BUCUREȘTI, 30 nov — Sputnik. Uniunea Europeană a alocat aproximativ 5 milioane de euro pentru împiedicarea activității presei ruseși și pentru desfășurarea unor activități de propagandă în favoarea UE, comunică Agerpres, care îl citează pe eurodeputatul Siegfried Mureșan.

  "Am alocat 4,9 milioane de euro pentru combaterea dezinformării, a propagandei, în special dinspre Federația Rusă, dar de oriunde ar veni ea, și a știrilor false. Este pentru prima dată când UE prezintă un program atât de robust de contracarare a dezinformării", a declarat Mureșan pentru jurnaliștii români.

  Siegfried Mureșan
  © Facebook / Siegfried Mureșan
  Siegfried Mureșan

  Din suma totală, 3 milioane de euro vor fi destinate propagandei UE în statele din Balcanii de Vest și statele din vecinătatea estică, printre care Republica Moldova. 1,1 milioane de euro vor fi destinate instruirii funcționarilor europeni în combaterea așa-numitului fenomen al știrilor false ("fake news").

  "În plus, am alocat 3 milioane de euro suplimentar pentru comunicarea Uniunii Europene în state din afara UE. Și anume ca exemplu — în Republica Moldova, în timp ce președintele Igor Dodon spune cetățenilor Republicii Moldova, românilor basarabeni, că apropierea de Federația Rusă le aduce beneficii mai mari decât apropierea de Uniunea Europeană, realitatea este exact pe dos", a declarant eurodeputatul român.

  În același timp, 800 de mii de euro urmează să fie cheltuite pentru așa-numita "comunicare strategică a UE" și "combaterea propagandei ruse".

  Тема:
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (64)

  Tematic

  Expert: Rusia trebuie să contracareze propaganda promovată de Occident
  Deputații ruși sunt revoltați de propaganda gay în jocul FIFA 17
  Propaganda antirusească în ceea ce privește Siria este finanțată de britanici
  Ponta: "Doar la români mai ține cu Propaganda"
  Tagurile:
  Fake news, Mâna Moscovei, Știri false, Dezinformarea, Propaganda, Siegfried Mureșan, Uniunea Europeană


  Știrile Zilei