19:10 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  270951

  O declarație fermă a unui purtător de cuvânt aruncă o amenințare maximă - când va izbucni războiul

  BUCUREȘTI, 7 dec — Sputnik, D.D. O știre venită la această oră: "Întrebarea rămasă acum este: când va izbucni războiul?", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord, conform agenției de presă ACTC.

  Purtărul de cuvânt a făcut această declarație șocantă în contextul exercițiilor militare aliate și al amenințărilor SUA — acestea, spune oficialul de la Phenian, "fac din războiul în Peninsula Coreeană un fapt stabilit, inevitabil".

  "Nu dorim un război, dar nu ne vom ascunde de el și în cazul în care SUA vor calcula greșit răbdarea noastră și vor aprinde fitilul pentru un război nuclear, vom face cu siguranță SUA să plătească scump consecințele folosind forța noastră nucleară puternică pe care am consolidat-o în mod constant", a reluat purtătorul de cuvânt retorica specifică RPD Coreeană, transmite Agerpres

  "Declarațiile nechibzuite ale apropiaților lui Trump și mișcările militare nesăbuite ale Statelor Unite demonstrează că actuala administrație americană a luat decizia de a provoca un război în peninsula coreeană și are o abordare pas cu pas pentru se a ajunge acolo", a mai spus purtătorul de cuvânt nord coreean, transmite Russia Today.

  Tenisuinile au sporit după urlimul test nord coreean, cel care a demonstrat că rachetele Phenianului pot atinge o mare parte din teritoriul SUA. În același timp, RPD Coreeană dispune de câteva zeci de submarine cu capabilități de lansare a rachetelor, inclusiv a celor purtătoare de încărcături nucleare.

  Coreea de Nord a lansat săptămâna trecută o nouă rachetă intercontinentală (ICBM), Hwasong-15, care a căzut în apropierea coastei Japoniei. Aceasta este prima lansare de rachete nord-coreene de la mijlocul lunii septembrie.

  Aceasta a avut loc la o săptămână după decizia lui Donald Trump de a restabili Coreea de Nord pe lista americană a țărilor care susțin terorismul, care a pregătit terenul pentru noi sancțiuni împotriva Phenianului.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)

  Tematic

  Serghei Lavrov a numit primele victime în caz de război în peninsula coreeană
  Rusia „nu va fi surprinsă” dacă va izbucni un război în Coreea de Nord
  Expert: noile teste de rachetă din Coreea de Nord vor provoca o isterie în SUA
  Tagurile:
  Război inevitabil, Lovituri nucleare, rachete balistice, Peninsula Coreeană, Coreea de Nord

  Știrile Zilei