19:35 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Kim Jong-un

  Coreea de Sud pune un preț pe capul lui Kim Jong-un. Aflați suma exactă

  © Sputnik / Iliya Pitalev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)
  27502

  Guvernul de la Seul a prevăzut, în mod oficial, în bugetul său pentru 2018, cheltuieli pentru eliminarea liderului nord-coreean

  BUCUREȘTI, 7 dec — Sputnik. Banii vor acoperi costurile de creare și pregătire a unui comando care să asigure ”decapitarea” regimului de la Phenian. Unitatea specială va fi antrenată, se pare, conform programului ”hăitașilor” din forţa americană de elită SEAL Team Six (Echipa şase) care a reușit să-l anihileze pe Oussama Ben Laden.

  Seulul nu este la prima încercare de a organiza o asemenea subdiviziune, dar precedenta, întreprinsă încă în 1968, pe timpul dictatorului Park Chung-hee, nu a ajuns la finalitatea scontată, ci la o rebeliune nefericită a celor înrolați, în majoritatea lor pușcăriași, contra autorităților din propria țară. Acastă istorie tragică și-a găsit reflectare în filmul Silmido, realizat în 2003, transmite Sputnik France cu referire la Kommersant.

  Acum, ”bugetul militar prevede 310.000 de dolari pentru formarea și înarmarea acestei unități speciale”, a anunțat ieri ministerul sud-coreean al Apărării.

  Efectivul va include o mie de militari care, în caz de război, vor avea misiunea să-i găsească și să-i ucidă pe înalții conducători ai statului vecin, întâi de toate pe Kim Jong-un.

  Cheltuelile pentru întreținerea, pregătirea, înarmarea și dotare tehnică a echipei vor crește pe viitor în mod exponențial, astfel că suma totală alocată s-ar putea să urce la 24 milioane de dolari.

  Trupe speciale sud-coreene
  © AFP 2018 / JUNG YEON-JE
  Trupe speciale sud-coreene
  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)

  Tematic

  Tensiune maximă: Bombardierul B-1B al SUA a zburat peste Peninsula Coreeană
  Serghei Lavrov a numit primele victime în caz de război în peninsula coreeană
  Expert: noile teste de rachetă din Coreea de Nord vor provoca o isterie în SUA
  Răspunsul SUA la testul de rachetă balistică al Coreei de Nord
  Stare de șoc: Coreea de Nord a demonstrat - poate lovi oriunde în SUA!
  ”Un scenariu apocaliptic” pentru peninsula coreeană: pe cât e de real?
  Tagurile:
  pregătire, cheltuieli, comando, țintă, Kim Jong-un, Coreea de Sud, Coreea de Nord
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   865
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   118
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1135