02:00 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  DUP leader Arlene Foster and deputy leader Nigel Dodds are seen after Arlene Fosters speech at her party's annual conference in Belfast, Northern Ireland, November 25, 2017.

  Drama Brexit - Cuțitul Partidului Democrat Unionist la gâtul premierului May

  © REUTERS / Andrew Paton
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (516)
  5620

  Calul Britanic se împiedică de buturuga PDU (Partidul Democrat Unionist) în problema Brexit - propunerile precedente ale PDU nu au fost acceptate de Bruxelles

  BUCUREȘTI, 8 dec — Sputnik. Partidul Democrat Unionist (PDU) din Irlanda de nord, a revenit la problema viitoarei frontiere de stat, subminând eforturile în direcția Brexit a prim-ministrului Theresa May.

  Guvernul britanic deocamdată nu a avut succes în negocierea cu partenerii de coaliție, mai concret cu Partidul Democrat Unionist. Prim-ministrul Irlandez, Leo Varadkar, este în așteptarea unei propuneri rezonabile din partea guvernului britanic cu privire la frontiera de stat care neapărat trebuie să fie delimitată după efectul final al Brexit. Comisia Europeana pentru Brexit a numit un dead-line pentru britanici — 10 decembrie este ultima zi când cei din Londra pot prezenta în Bruxelles o propunere acceptabilă privind frontiera.

  Exclusiv pentru Sputnik, profesorul universității din Manchester, Roger MacGinty, a comentat dinamica relațiilor dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, la fel și situația din interiorul Paridului Conservator.

  Vorbind despre posibilele propuneri din partea guvernului condus de Theresa May care ar satisface ambele părți, profesorul Roger MacGinty a menționat că Partidul Democrat Unionist va cere ca Irlanda de Nord să fie parte componentă a Regatului Unit. Totodată, în legătură cu insistențele ca Irlanda de Nord să aibă același statut ca și restul Regatului, profesorul MacGinty a subliniat că această poziție a PDU (Partidul Democrat Unionist) nu are nici un sens.

  La întrebarea de ce PDU a respins oferta precedentă a guvernului May, Roger MacGinty a vorbit despre sloganul partidului care presupune răspunsul „nu". Partidul Democrat Unionist are o istorie bogată la capitolul negocieri și știe să joace pe muchie de cuțit pentru a-și satisface, dacă nu toate, atunci majoritatea intereselor.

  Profesorul MacGinty a mai menționat că PDU nu are nici o șansă de a prăbuși guvernul britanic, însă să joace pe nervi prim-ministrului Theresa May este o prioritate și până la urmă ar putea atinge unele obiective.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (516)
  Tagurile:
  Irlanda, Brexit
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei