06:02 21 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  British Prime Minister Theresa May (L) shakes hands with European Commission chief Jean-Claude Juncker prior to a Brexit negotiation meeting on December 4, 2017 at the European Commission in Brussels

  Confirmat! Acordul Brexit - intermediat între May și UE: vestea pentru Irlanda

  © AFP 2019 / JOHN THYS
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)
  10700

  Confirmat! Acordul Brexit a fost intermediat între premierul britanic Theresa May și Uniunea Europeană - fără frontieră dură pentru Irlanda

  BUCUREȘTI, 8 dec — Sputnik. După ce au discutat detalii mai fine într-o întâlnire dimineață devreme, Theresa May și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au făcut o înțelegere, permițându discuțiilor privind Brexit să avanseze în etapa a doua, în care se va discuta despre viitoarea relație comercială.

  Theresa May, care a sosit la Bruxelles înainte de răsăritul soarelui, a confirmat că Irlanda nu va avea o graniță dură, dar acordul va menține integritatea pieței interne din Marea Britanie. Într-o conferință de presă ținută în dimineața de vineri, ea a negat că acordul este orice fel de tratament special pentru Irlanda de Nord.

  Mat a spus că le va scrie astăzi oamenilor din Irlanda de Nord "pentru a ne exprima abordarea".

  Ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană nu va duce la o frontieră dură între Irlanda și regiunea Irlanda de Nord din componența Regatului Unit, a confirmat ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney.

  Se așteaptă ca textul acordului dintre UE și Marea Britanie, care va fi semnat săptămâna viitoare de 27 de lideri UE, va fi publicat mai târziu.

  Londra și UE trebuiau să convină asupra termenilor de bază ai Brexit, inclusiv chestiunea granițelor, plățile financiare ale Marii Britanii către partenerii săi europeni și drepturile cetățenilor UE în Marea Britanie după Brexit, înainte de summitul UE din 14-15 decembrie.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)

  Tematic

  UE: Negocierile privind Brexit, stopate, dacă Londra nu acceptă urgent un acord
  Brexit: E posibilă o variantă ”light”?
  Discuții vitale privind Brexit, drepturile cetățenilor UE, astăzi, cu liderii UE
  Cetățenii UE din restul Marii Britanii se reorientează spre Scoția după Brexit
  Brexit: Marea Britanie îi doreşte înapoi pe muncitorii sezonieri români
  Tagurile:
  Hard border, Irlanda, Brexit deal, Cetățenii UE, libera circulație, UE, Jean-Claude Juncker, Theresa May, UK, Marea Britanie


  Știrile Zilei