22:41 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Steaguri Germaniei în fața clădirii legislativului federal

  Expert: Statele Unite ale Europei ar reprezenta de fapt o „Germanie Mare”

  © AP Photo / Michael Sohn
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14410

  O eventuală creare a Statelor Unite ale Europei va presupune, de fapt, crearea unei Germanii Mari, consideră expertul rus, Dmitri Juravliov

  BUCUREȘTI, 8 dec — Sputnik. Directorul general al Institutului rus pentru Probleme Regionale, Dmitri Juravliov, a comentat într-o discuție cu reporterul RT propunerea liderului Partidului Social-Democrat din Germania, Martin Schulz despre crearea Statelor Unite ale Europei până în anul 2025.

  "Acest lucru nu va presupune o unificare mai profundă a Europei, ci transformarea ei într-o Germanie Mare. Schulz vrea ca toți să cadă de acord cu o nouă constituție. Ce va presupune acest lucru? O singură Constituție presupune un singur guvern, ales de toată Europa. Însă înțelegem destul de bine că superioritatea industriei Germaniei, superioritatea economiei Germanei, afacerilor, vor determina în multe privințe cine și cum va fi ales", a spus el.

  Juravliov a mai menționat că propunerea lui Schulz va fi greu de realizat, fiind destinată, mai curând, publicului din Germania.

  „Acum lupta nu se aduce atât pentru unificarea Europei, cât pentru locuri în guvernul german. Acest subiect reprezintă o modalitate de a obține aceste locuri. Anterior s-a încercat adoptarea unei constituții europene, însă această tentativă a eșuat, pentru că documentul urma să fie ratificat de parlamentele fiecărei țări, iar acestea au proprii cicluri electorale. Chiar și din punct de vedere tehnic acest lucru este greu de realizat în opt ani. În afară de aceasta, în Europa există mulți europesimiști și nici chiar toți eurooptimiștii nu-și doresc o unificare în jurul steagului german", a conchis politologul.

  Anterior, liderul SPD, Marin Schulz, a îndemnat la o integrare european aprofundată, care s-ar finaliza prin crearea unor State Unite ale Europe până în anul 2025.

  Tematic

  Statele Unite ale Europei? Schulz dorește consolidarea UE. Cei ce se opun vor...
  Tagurile:
  Statele Unite ale Europei, Martin Schulz, Uniunea Europeană, Germania


  Știrile Zilei