05:09 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  16210

  Considerând examinarea de către ONU a problemelor legate de drepturile omului în Coreea de Nord ca "un dispreț al Cartei" Națiunilor Unite, Phenianul estimează, însă, o victorie politică contra Statelor Unite ale Americii

  BUCUREȘTI, 12 dec — Sputnik. Statele Unite și aliații lor au pierdut în "conflictul politic și militar" împotriva Coreei de Nord, a declarat reprezentanții nord-coreeni la ONU, în marja unei ședințe a Consiliului de Securitate dedicat drepturilor omului în Coreea de Nord, potrivit Sputnik France.

  Diplomații nord-coreeni au declarat că întâlnirea ONU este "o nerespectare a statutului organizației" și "un act împotriva voinței majorității statelor membre ale ONU".

  "Acest lucru demonstrează în mod clar că Consiliul de Securitate a devenit un instrument în mâinile Statelor Unite și că încrederea comunității internaționale în Consiliul de Securitate a ajuns la un nivel inferior și acest lucru evidențiază necesitatea reformării Consiliului de Securitate al ONU", se arată în declarația reprezentanței permanente, citată de mass-media.

  Dacă Statele Unite și alte forțe ostile intenționează să intimideze Coreea de Nord prin discutarea "la Consiliul de Securitate a problemelor legate de drepturile omului, acestea sunt doar niște vise care nu se vor realiza niciodată", a indicat Phenianul.

  Anterior, ambasadorul Statelor Unite la Națiunile Unite, Nikky Haley, a declarat că, dacă China nu va exercita o presiune suficientă asupra Coreei de Nord, Washingtonul va "prelua controlul asupra situației" și va adopta noi sancțiuni.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)

  Tematic

  Documente declasificate: SUA au vrut să atace Coreea de Nord încă în 1994
  Coreea de Sud pune un preț pe capul lui Kim Jong-un. Aflați suma exactă
  Șoc la prima oră: "Război în Coreea, inevitabil!" (oficial)
  Tagurile:
  conflict militar, Consiliul de Securitate al ONU, ONU, Coreea de Nord, SUA

  Știrile Zilei