19:37 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Liderul nord-coreean Kim Jong Un cu conducerea militară a ţării la o lansare de rachetă

  Kim Jong-un: suntem gata ”să sfidăm moartea” și să devenim ”numărul unu nuclear”

  © REUTERS / KCNA
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)
  17810

  Liderul de la Phenian a promis, datorită unui arsenal nuclear în plină dezvoltare, să ”iasă victorios” din proba de forțe cu SUA

  BUCUREȘTI, 13 nov — Sputnik. În contextul tensiunilor accentuate în legătură cu programul balisitic și nuclear al Coreei de Nord, președintele acesteia, Kim Jong-un, a dat asigurări că țara sa va urma calea victorioasă spre obținerea statutului de ”ce mai puternică forță nucleară din lume”, transmite Sputnik France cu referire la agenția oficială KCNA.

  ”Industria națională de apărare va continua dezvoltarea sa și noi vom repurta victoria în proba de forțe cu imperialiștii și cu Statele Unite”, a declarat șeful de stat.

  Coreea de Nord, a continut al, a devenit o putere nucleară în urma unei ”lupte sfidătoare de moarte” și în pofida unor costuri imense pentru țară.

  Tensiunile în Peninsula Coreeană au escaladat după ce Phenianul a efectuat, la sfârşitul lui noiembrie, o nouă lansare de rachetă balistică intercontinentală. Statele Unite şi Coreea de Sud, la rândul lor, au procedat la exerciţii militare de anvergură.

  Anterior mass-media de la Seul a anunţat că SUA şi Coreea de Sud nu planifică  împotriva Coreei de Nord nici acţiuni militare, nici o blocadă maritimă.

  Paradă militară la Phenian
  © Sputnik / Илья Питалев
  Paradă militară la Phenian

   

   

   

   

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (208)

  Tematic

  Coreea de Sud nu vrea aplicații militare pe teritoriul ei până la încheierea JO
  Garantul Păcii Olimpice: Coreea de Sud îl vrea pe Putin la Pyeongchang
  Blocarea maritimă a Coreei de Nord de către SUA: o declaraţie de război?
  Documente declasificate: SUA au vrut să atace Coreea de Nord încă în 1994
  Coreea de Sud pune un preț pe capul lui Kim Jong-un. Aflați suma exactă
  Tagurile:
  determinare, sacrificii, Program nuclear, ambiții, forță, Kim Jong-un, Coreea de Nord
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   877
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   119
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1136