06:13 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Regina Elisabeta II

  Brexit: Regatul Unit poate pierde încă 140 de miliarde

  © Sputnik /
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (539)
  198 0 0

  Cu circa 140 de miliarde dolari s-ar putea ridica prețul pentru Marea Britanie în cazul în care refuză acordul asupra Brexit

  BUCUREȘTI, 13 dec — Sputnik. În contextul următoarei runde de negocieri dintre Bruxelles și Londra, care urmează să înceapă în ianuarie 2018, un grup de experți din cadrul Rand Corporation, a prezentat un studiu cu privire la scenariile Brexit, transmite Sputnik International.

  Analiștii au examinat opt variante posibile, ajungând la concluzia că doar una dintre ele ar conduce la câștiguri economice pentru Regatul Unit, și asta ar fi un acord trilateral între Anglia, SUA și UE. Toate celelalte scenarii vor duce la pierderi de la 1,7% până la 5% din PIB pe parcursul a 10 ani.

  Raportul a demonstrat că Regatul Unit ar putea suferi pierderi în valoare de peste 140 de miliarde de dolari în cazul în care nu va îndeplini toate condițiile acordului asupra Brexit și va adera la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) fără consultații cu Uniunea Europeană.

  Ceva mai devreme, firma de contabilitate Ernst and Young (EY) a raportat că Marea Britanie ar putea pierde 10.500 de locuri de muncă în prima zi Brexit din cauza cotelor impuse.

  Negocierile în problema Brexit între Regatul Unit și Uniunea Europeană au început oficial la 19 iunie și urmează să fie finalizate până la sfârșitul lunii martie 2019. Londra ia măsuri pentru a ajunge la acorduri comerciale cu state din afara UE.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (539)

  Tematic

  Britanicii vor avea un cuvânt de spus despre ce Brexit a negociat May - în 2022
  Proaspăta înțelegere privind Brexit: cetățenii își vor păstra drepturile
  Drama Brexit - Cuțitul Partidului Democrat Unionist la gâtul premierului May
  Brexit: E posibilă o variantă ”light”?
  Cetățenii UE din restul Marii Britanii se reorientează spre Scoția după Brexit
  Tagurile:
  pierderi, scenarii, acord, negocieri, brexit, Marea Britanie


  Știrile Zilei