13:03 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  In this Friday, Sept. 21, 2012 file photo, Libyan followers of Ansar al-Shariah Brigades and other Islamic militias, hold a demonstration against a film and a cartoon denigrating the Prophet Muhammad in Benghazi

  SUA formează unități de luptă în Siria cu ajutorul teroriștilor ISIS

  © AP Photo / File
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (396)
  25651

  Americanii racolează rămășițile teroriștilor ISIS pentru formarea trupelor care urmează să lupte împotriva guvernului sirian

  BUCUREȘTI, 16 dec — Sputnik. În Siria, în apropierea de tabăra pentru refugiați Al-Hasakah, sunt înființate noi unități de luptă, conduse de instructor militari americani, anunță centru rus de conciliere a părților din Siria, anunță RIA Novosti.

  Militarii americani, potrivit refugiaților reveniți acasă, ar fi anunțat că după finalizarea instrucțiunilor, formațiunile înființate vor fi expediate în sudul Siriei, pentru a lupta împotriva trupelor guvernamentale.

  În anunțul centrului de subliniază că în pofida declarațiilor părții americane despre angajamentul de distrugere a grupării terrorist Statul Islamic, coaliția internațională contină să coopereze cu rămășițele teroriștilor din Siria. Potrivit informațiilor centrului rus de conceliere a părților în conflict, unul din exemple este situația din tabăra pentru refugiați, aflată la 20 kilometri de orașul Dzhisr As Shaddadi în provincia Al-Hasakah.

  Coaliția internațională procedează în felul acest de vreo jumătate de an, afirmă martorii oculari. Astfel, în prezent acolo se află peste 750 de luptători. Nucleul de bază al acestor formațiuni militare este compus din 400 de teroriști ISIS, care în octombrie s-au retras din Rakka cu sprijinul americanilor.

  Pe 11 decembrie, președintele rus Vladimir Putin a ordonat retragerea a forțelor armate ruse din Siria, ca urmare a înfrângerii Statului Islamic.

  Тема:
  Războiul din Siria (396)

  Tematic

  Siria fără ISIS. Moscova se angajează să facă curățenie totală
  Ce a făcut Vladimir Putin, luni, în Siria, Egipt și Turcia. Temele abordate
  Retragerea Rusiei din Siria, la concret: ce tehnică, efective, unități anume
  Vladimir Putin a vizitat Siria
  Vladimir Putin în vizită surpriză în Siria: a ordonat retragerea trupelor ruse
  Rusia anunță sfârșitul războiului din Siria: ISIS nu mai controlează nimic
  Tagurile:
  Statul Islamic, ISIS, SUA, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei