00:55 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Donald Trump

  Trump a comparat cu niște gunoaie migranții veniți în SUA cu ajutorul Green Card

  © AP Photo / Martinez Monsivais
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  177920

  Trump a comparat cu niște gunoaie imigranții sosiți în SUA datorită programului Green Card

  BUCUREȘTI, 16 dec — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarant că oamenii care sosesc în țară cu ajutorul programului Green Card sunt "cei mai răi din cei mai răi" reprezentanți ai societăților lor, îndemnând la anularea acestui mecanism. Cu o astfel de declarație a venit acesta vineri, în cadrul unui discurs rostit la Academia Națională a FBI din statul Virginia.

  "Există  o loterie. Alegeți oameni. Considerați că țara ne dă cei mai buni oameni? Nu", a menționat Trump, provocând râsete în sală.

  "Știți ce reprezintă acest sistem? Ei vin datorită loteriei. Ei ne oferă oameni de cea mai proastă calitate, îi aruncă ca pe un gunoi", a subliniat președintele.

  Potrivit lui, administrația prezidențială îndeamnă Congresul să pună capăt "migrației în lanț" (migrația urmată de reunirea familiei), precum și să pună capăt loteriei Green Card, înlocuind-o cu un sistem de imigrare bazat pe merit.

  În legătură cu aceasta, Trump a reamintit de cele două atentate la New York, săvârșite de doi teroriști, care ar fi sosit în SUA datorită actualei politici migraționiste. Unul din ei a venit datorită "migrației în lanț", iar celălalt — datorită Green Card. Trump a mai făcut declarații similare și pe 3 noiembrie, după atentatul de la New York la sfârșitul lunii octombrie.

  Marți, președintele a cerut congresului să întreprindă acțiuni immediate pentru eliminarea găselnițelor care permit pătrunderea în țară a persoanelor nedorite.

  "Congresul trebuie să se implice imediat în acest proces și legiuitorii s-au inclus. Aș putea spune că am obținut un mare succes", a spus el.

  Tematic

  Trump despre „presa americană mincinoasă”: a ieșit de sub control!
  Rusia își va lansa propriul „green-card”
  SUA ar putea renunța la loteria vizelor după atacul terorist din New York
  Tagurile:
  imigrare, loterie, Green card, visa, Donald Trump, SUA


  Știrile Zilei