12:15 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (49)
  10910

  În Germania ar putea fi înființată funcția de comisar pentru antisemitism în contextual protestelor anti-israliene legate de statutul orașului Ierusalim

  BUCUREȘTI, 17 dec — Sputnik. Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maizière, a propus introducerea funcției de comisar pentru antisemitism în structura noului guvern.

  "Eu cred că înființarea funcției de comisar pentru antisemitism este una corectă nu doar din cauza ultimelor incidente", a povestit acesta publicației Bild am Soontag.

  Anterior, guvernul a condamnat acțiunile anti-semite și anti-israilene care au avut loc în orașele germane după recunoașterea de către Trump a Ierusalimului în calitate de capitală a Israelului. Așa, în sectorul Neukölln al Berlinului demonstranții au incendiat steagurile Israelului în semn de protest față de decizia președintelui american.

  Măsura introducerii funcției de comisar, potrivit publicației, a fost susținută și de experții independenți din MAI.

  "Este vorba de creșterea cazurilor unor remarci defăimătoare, glume nepotrivite și comportament discriminatoriu în raport cu cetățenii de origine evreiască. Nu vom permite niciodată antisemitismului să cuprind Germania", a menționat ministrul.

  Referindu-se la protestele recente din Germania, politicianul a îndemnat adoptarea unor sancțiuni mai dure împotriva celor care participă la astfel de acțiuni. "Nu vom accepta arderea publică a steagurilor țării", a menționat el.

  Тема:
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (49)
  Tagurile:
  antisemitism, ministrul de interne, comisar, guvern, Thomas de Maizière, Germania

  Știrile Zilei