02:43 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  London, UK

  Ambasada rusă a reacționat cu umor la un articol din Times

  © Photo : Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  31550

  Ambasada rusă din Marea Britanie a reacționat cu umor la un articol publicat în presa britanică despre pericolul pe care ar reprezenta Rusia pentru cablurile de internet

  BUCUREȘTI, 17 dec — Sputnik. Ambasada Rusiei din Marea Britaniei a reacționat cu umor la un articol publicat în ziarul The Times despre navele ruse, care ar putea în mod deliberat să distrugă cablurile de internet de la fundul mării.

  "Așadar, The Times merge până la capăt în afirmațiile sale despre Rusia, care dispune de instrumente de deteriorare a cablurilor… Nu uitați de sateliți. Gândiți global!", se spune într-un mesaj postat pe contul Twitter al misiunii diplomatice.

  Mai târziu, reprezentanții ambasadei au adăugat o imagine cu un rachin care mușcă dintr-un cablu. Postarea este însoțită de comentariu: “nu mai speriați oamenii, suntem în ajun de Crăciun”.

  Săptămâna această șeful Statul Major și viitorul șef al comitetului militar al NATO, Stuart Peach, a declarat în cadrul The Royal United Services Institute (RUSI), că Rusia ar putea amenința securitatea cablurilor de la fundul mării, care leagă Europa de SUA.

  Secretarul de presă al ambasadei ruse din Marea Britanie a menționat că astfel de afirmații nu pot decât să provoace regret.

  "În loc să discutăm despre securitatea europeană, o problemă importantă pentru toate națiunile europene, inclusiv Marea Britanie, Londra continua să speculeze cu tot felul de scenario fantasmagorice a unui conflict ipotetic", se spune în declarația serviciului de presă al ambasadei.    

  Tagurile:
  Ambasada Federației Ruse din Marea Britanie, The Times, cabluri, Internet, Stuart Peach, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei