22:49 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (49)
  14130

  Erdogan a declarat că intenționează să deschidă o ambasadă în Palestina și Ierusalimul de Est

  BUCUREȘTI, 17 dec — Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat că Ankara dorește să-și deschide o ambasadă în Palestina și Ierusalimul de Est.

  Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat pe 6 decembrie despre recunoaștere Ierusalimului drept capitală a Israelului și a semnat un document de transferare acolo a ambasadei americane din Tel Aviv. Decizia SUA a fost salutată de Israel și a trezit reacții negative din partea mai multor state, în primul rând cele din Orientul Apropiat și Palestina.

  "Am recunoscut deja Ierusalimul de Est drept capitală a statului Palestinian, însă deocamdată nu ne putem deschide acolo o ambasadă, pentru că Ierusalimul se află sub ocupație. Cu ajutorului Domnului vom deschide și acolo o ambasadă", a spus Erdogan în cadrul unui discurt rostit în fața activiștilor Partidului Justiției și Dezvoltării în orașul Caraman, potrivit postului de televiziune turc NTV.

  "Trump a proclamat Ierusalimul capitala Israelului din punct de vedere a logicii sioniste: O voi face și punct. De asemenea, SUA intenționează să-și mute acolo ambasada. Cei care au întreprins acest pas, în pofida deciziei ONU, acționează conform principiului: "Nu vă recunoaștem". Nici noi nu vă recunoaștem", a adăugat liderul turc.

  Тема:
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (49)

  Tematic

  Erdogan a cerut recunoașterea Ierusalimului drept capitala Palestinei
  Erdogan i-a mulțumit lui Putin rusește (VIDEO)
  Erdogan: „Mr Trump! Ierusalimul este Linia Roșie”, Turcia vs Israel
  Erdogan: Occidentul vrea să divizeze lumea musulmană
  Turcia ar putea părăsi NATO? Declarațiile consilierului principal al lui Erdogan
  Tagurile:
  ambasada, Ierusalim, Palestina, Turcia

  Știrile Zilei