12:47 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Protest la Varșovia împotriva cotelor obligatorii de refugiați

  Fost ministru polonez de Externe: Polonia ar putea părăsi UE

  © AFP 2019 / Wojtek Radwanski
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13110

  Un fost ministru de Externe al Poloniei afirmă că relațiile dintre Polonia și UE s-ar putea încheia cu o ieșire a țării din comunitatea europeană

  BUCUREȘTI, 18 dec — Sputnik. Relațiile între Uniunea Europeană și Polonia ar putea să se termine cu un Polexit, în cazul în care autoritățile țării vor continua o politică antieuropeană, consideră fostul ministru polonez al Afacerilor Externe Radosław Sikorski.

  Potrivit fostului ministru, partidul de guvernare "Dreptate și Justiție" nu a utilizat lozinci antieuropene în perioada campaniei electorale, așa cum sunt utilizate azi. Acum întrebarea este în ce măsură polonezii sunt de acord cu o astfel de politică, a declarat la postul de radio Zet.

  "Acest lucru s-ar putea termina cu un Polexit, în acest caz vom fi aruncați în pridvor, unde formal vom fi membri ai UE, însă deciziile vor fi luate în zona euro și nu numai", a declarat Sikorski.

  Problema unei posibile ieșiri din Uniunea Europeană este discutată activ în Polonia, contextul reformelor, care sunt supuse criticilor din partea instituțiilor europene, refuzul de acceptare a imigranților și atitudinea critică față de șeful Consiliului European, Donald Tusk, care anterior deținea funcția de prim-ministru al țării și este fondatorul celui mai important partid de opoziție — „Platforma Civică".

  Tagurile:
  Polexit, Platforma civică, partidul Dreptate și Justiție, Radosław Sikorski, Donald Tusk, Polonia, Uniunea Europeană


  Știrile Zilei