21:07 12 August 2020
În direct
 • EUR19.51
 • USD16.55
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (503)
  17010

  Terorismul din Siria există cu sprijinul Occidentului, Frontul al-Nusra (grupare jihadistă) constituie în prezent una dintre principalele probleme, a declarat luni președintele sirian Bashar al-Assad

  BUCUREŞTI, 18 dec — Sputnik. În Siria, terorismul există cu sprijinul Occidentului, gruparea jihadistă Frontul al-Nusra constituie în prezent una dintre principalele probleme, a declarat luni președintele sirian Bashar al-Assad, citat de agenția siriană Sana.

  „Concentrarea interesului asupra [grupării teroriste] Daesh este o încercare de a distrage atenția de la faptul că terorismul încă există cu sprijinul Occidentului. Frontul al-Nusra se află în fruntea acestei terori", a spus Assad.

  Potrivit preşedintelui sirian, lupta împotriva terorismului în Siria nu se limitează la războiul împotriva grupării Daesh, ci se va sfârşi numai după ce ultimul terorist va fi eliminat, indiferent de numele grupării din care face parte.

  „Atâta vreme cât există Daesh, Frontul al-Nusra și organizațiile teroriste cu alte nume, vom continua războiul. Războiul împotriva terorismului se va încheia în Siria după ce ultimul terorist va fi eliminat […]. A făcut un pas important în distrugerea grupării Daesh. Înfrângerea [acestei grupări] nu este definitivă, dar am desființat principalele celule ale acesteia din Siria. Acesta este un pas important și o mare victorie", a spus Assad.

  Președintele a salutat ideea participării ONU la soluționarea crizei siriene, cu condiția ca organizaţia să respecte suveranitatea Siriei și dreptul poporului acesteia la autodeterminare.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (503)

  Tematic

  SUA formează unități de luptă în Siria cu ajutorul teroriștilor ISIS
  Ce se va întâmpla cu baza navală a Rusiei din orașul sirian Tartus
  „Regimul sirian” nu mai este o amenințare pentru Ankara
  Retragerea Rusiei din Siria, la concret: ce tehnică, efective, unități anume
  Tagurile:
  luptă, Sprijin, terorism, Occident, Frontul al-Nusra, DAESH, Bashar al-Assad, Siria


  Știrile Zilei