03:32 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18340

  Social-democrații condiționează formarea coaliției de guvernare cu acceptarea propunerilor de reformarea a Uniunii Europene

  BUCUREȘTI, 27 dec — Sputnik. Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel a declarat că reforma UE este una din principalele condiții înaintate de Partidului Social-Democrat (SPD) pentru demararea negocierilor cu CDU/CSU pentru formarea unei coaliții.

  "Deocamdată nu s-a decis dacă are sens să demarăm negocieri pentru formarea coaliției. Un lucru e sigur: dacă guvernul va continuă să respingă toate propunerile de reformă a UE, nu va exista nicio coaliție cu SPD", a declarat Gabriel într-un interviu oferit publicației Bild. A doua condiție, potrivit lui Gabriel, este obținerea unui consens în ceea ce privește problema asigurării medicale.

  Anterior, liderul SPD, Martin Schulz, a anunțat că organele de conducere a Partidului Social-Democrat a aprobat lansarea unor negocieri preliminare cu CDU/CSU pentru formarea unei coaliții de guvernare. Merkel și-a exprimat speranța că social-democrații vor lua decizie finală la congresul din 14 ianuarie cu privire la demararea unor negocieri depline pentru formarea guvernului.

  Tagurile:
  Coaliția de guvernare, SPD, CDU, Martin Schulz, Angela Merkel, Sigmar Gabriel, Germania

  Știrile Zilei