03:16 21 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Donald Trump

  Trump se laudă cu micșorarea teritoriului ISIS sub mandatul său

  © REUTERS / Jonathan Ernst
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8810

  Donald Trump a anunțat că teritoriul controlat de ISIS s-a micșorat în perioada mandatului lui

  BUCUREȘTI, 28 dec — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump a declarat că în perioada mandatului său, teritoriul ocupat de organizația teroristă Statul Islamic în Siria și Irak s-a redus de nouă ori.

  "Pe 12 ianuarie, când a avut loc inaugurarea lui Trump, potrivit calculelor, 35 mii de luptători ISIS ocupau peste 45 mii de kilometric pătrați din teritoriul Siriei și Irak. Pe 21 decembrie, conform evaluărilor militarilor SUA, cei aproximativ o mie de luptători controlează aproximativ 5 mii de kilometri pătrați", se spune într-un fragment al unui articol publicat de Washington Examiner, prezentat de Trump pe contul său de Twitter. În același timp, autorii materialului fac referire la datele Pentagonului.

  Pe 11 decembrie, președintele rus Vladimir Putin a ordonat retragerea contingentului rus din Siria după înfrângerea ISIS în această. Ulterior, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că 100 la sută din teritoriul Siriei și Irakului, ocupate anterior de ISIS, au fost eliberate, însă trupele americane vor continua să se afle pe teritoriul acestei țări.

  Tematic

  Trump va vizita România? Liderul american pregătește un turneu prin Europa
  O gară din Ierusalim va purta numele lui Donald Trump
  Melania Trump a ordonat tăierea celui mai vechi copac de la Casa Albă
  Trump a anunțat că America devine măreață
  Tagurile:
  Statul Islamic, ISIS, Donald Trump, SUA, Siria


  Știrile Zilei