04:19 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Jens Stoltenberg

  Stoltenberg: NATO nu-și dorește un nou război rece cu Rusia

  © AFP 2019 / THIERRY CHARLIER
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  113 0 0

  Rusia a devenit mai încrezătoare în sine, dar noi nu punem accentul pe disensiuni, ci pe dialogul politic cu Moscova, a declarat secretarul general al Alianței

  BUCUREȘTI, 3 dec — Sputnik. Jens Stoltenberg a vorbit despre evoluția relațiilor cu Risia într-un interviu acordat cotidianului german Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

  "Nu vrem să revenim la războiul rece și la cursa înarmărilor, dar susținem dialogul politic cu Moscova, chiar dacă nu este ușor ", a spus el.

  Secretarul gerneral și-a exprimat, de asemenea, speranța privind creșterea numărului de contacte bilaterale, precum și activizarea legăturilor la nivel de comandamente militare.

  În ansamblu, afirmă Stoltenberg, lumea devine mai periculoasă și mai ostilă, dar, în același timp, spune el, NATO se dezvoltă pentru a deveni mai puternică.

  În urma conflictului din Sud-Estul Ucrainei, NATO a suspendat cooperarea civilă și militară cu Moscova. În iulie 2016, ambele părți și-au reluat dialogul diplomatic în cadrul Consiliului NATO-Rusia.

  În același timp, Alianța atlantică a datundă verde pentru amplasarea, începând din 2017, a patru batalioane multinaționale atât în țările baltice, cât și în Polonia.

  Tematic

  Serghei Șoigu: Numărul trupelor NATO lângă frontierele ruse s-a triplat din 2012
  Un senator rus a propus NATO un plan pentru stabilizarea Europei
  Reacția Rusiei împotriva flancului estic al NATO
  Turcia ar putea părăsi NATO? Declarațiile consilierului principal al lui Erdogan
  Cum miorița va înfrânge oștile NATO
  Tagurile:
  direcții, relansare, relații, NATO, Jens Stoltenberg, Rusia


  Știrile Zilei