23:33 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Former British Prime Minister Tony Blair delivers a keynote speech at a pro-Europe event in London, Britain, February 17, 2017.

  Tony Blair avertizează asupra revoltelor populiste și colapsului UE

  © REUTERS / Toby Melville
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7010

  Mai multe țări ar putea să se desprindă de UE într-un val de revolte populiste, spune fostul premier britanic, Tony Blair

  BUCUREȘTI, 5 ian — Sputnik. Fostul premier britanic a cerut țărilor UE să "profite de moment" și să se ocupe de problemele legate de migrația musulmană.

  Tony Blair a declarat ziarului german Die Welt că problemele de migrație care au declanșat Brexit nu sunt numai ale Marii Britanii, și alte țări din UE ar putea să se confrunte cu situații de urgență.

  "Să fim înțeleși: anxietățile poporului britanic care a condus la Brexit nu se limitează la Marea Britanie", a spus el.

  "Cu o conducere puternică vom profita de momentul Brexit pentru a ne ocupa și de problemele care stau la baza, care nu sunt doar preocuparea poporului britanic, ci și preocupare în întreaga Europă. Altfel, acest populism va fi alimentat".

  Blair a făcut o distincție clară între migrația în UE — o problemă pe care el o consideră serioasă numai în anumite zone din Regatul Unit — și migrația din afara UE. El a spus că tensiunile apar din migrația din afara UE "atunci când oamenii nu sunt siguri că cei care vin le împărtășesc valorile" — în special din țările majoritar musulmane.

  Blair consideră că acest lucru este deja o problemă în Olanda, Danemarca și Suedia.

  La sfârșitul lunii decembrie, grupul de reflecție al lui Blair, Institutul pentru Schimbări Globale, a lansat un raport care avertizează despre o revoltă populistă în Europa, în timp ce alegătorii devin frustrați de problemele europene legate de imigrație.

  Tagurile:
  Migrația musulmană, Revolte populiste, Colaps, UE, Tony Blair
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei