16:53 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Махмуд Ахмадинежад

  Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini

  © Sputnik / Сергей Гунеев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  244 0 0

  Presa de limba arabă anunță arestarea fostului președinte al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad

  BUCUREȘTI, 7 ian — Sputnik. Autoritățile iraniene l-au arestat pe fostul președinte al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, pentru susținerea acțiunilor de protest din țară în timpul unei vizite în orașul Shiraz, anunță publicația arabe, Al-Quds Al-Arabi, cu referire la propriile surse de la Teheran.

  Autoritățile au dispus arestarea fostului președinte al Iranului, Mahmoud Ahmadinejad în timpul vizitei efectuate în orașul Shiraz, iar arestul acestuia a fost aprobat de liderul supreme Ali Khamenei, anunță publicația de limba arabă.

  Potrivit surselor ziarului, autoritățile iraniene au luat o astfel de decizie din cauza declarațiilor făcute de Ahmadinejad în orașul Bushehr, din sudul Iranului, care au fost calificate drept "incitare la dezordini".

  Publicația menționează că joi Ahmadinejad a criticat dur actualul președinte Hassan Rohani și guvernul acestuia, pe care i-a învinuit, în timpul unui discurs rostit în fața locuitorilor orașului Bushehr, de "îndepărtare de problemele poporului", „proastă administrare" și însușirea „monopolului asupra bogăției publice".

  Conservatorul Ahmadinejad a ocupat postul de președinte două mandate succesive din 2005 până în 2013. În 2009, în țară au avut loc acțiuni masive de protest după al victoria lui în alegeri.

  Tematic

  Douăzeci de oameni au murit în timpul protestelor din Iran
  Trump despre protestele din Iran: a venit timpul pentru schimbări
  Rusia, Turcia și Iran: colaborare până la zdrobirea definititvă a Daesh
  Tagurile:
  președinte, proteste, Arest, Mahmoud Ahmadinejad, Iran


  Știrile Zilei