23:47 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov

  În Turcia a fost arestat organizatorul asasinării ambasadorului rus

  © AP Photo / Burhan Ozbilici
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  27640

  Poliția turcă l-a arestat pe principalul organizator al asasinării ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov

  BUCUREȘTI, 11 ian — Sputnik. Poliția turcă a arestat un bărbat care ar juca un rol central în organizarea asasinării ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, anunță ziarul Sahab.

  Anchetatorii nu dezvăluie numele persoanei, ci doar inițialele acestuia V. K. A.

  Potrivit surselor publicației, suspectul face parte din mișcarea de opoziție condusă de Fethullah Gülen (FETO). Acesta fusese concediat dintr-o funcție de stat pentru conexiunile sale cu această organizație. Bărbatul fusese reținut pentru o perioadă, apoi eliberat. Se menționează că suspectul utiliza softul ByLock, cu ajutorul căreia, potrivit anchetatorilor, membrii FETO făceau schimb de mesaje criptate.

  Anterior, au mai fost reținute cinci persoane bănuite de complicitate la omorul lui Karlov, dintre care trei erau foști polițiști și directorul grupului media Guru Medya, Hayreddin Aydınbaş și Mustafa Timur Özkan, organizatorul expoziției foto, în timpul căreia a fost asasinat diplomatul rus.

  Karlov a fost împușcat pe 19 decembrie 2016 în timp ce rostea un discurs la deschiderea a expoziției de fotografii Rusia, de la "Din Kaliningrad până la Kamceatka, prin ochii unui călător". Atacul a fost săvârșit de colaboratorul poliției Mevlüt Mert Altıntaș. Acesta fusese lichidat de serviciile de pază.

  Tematic

  În Turcia a fost arestat un complice la asasinarea ambasadorului rus, Karlov
  Fost șef al diplomației române, despre asasinarea lui Andrei Karlov
  Asasinul lui Andrei Karlov, fost agent de pază al Ambasadei Rusiei la Ankara
  Tagurile:
  Guru Medya, ByLock, asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov, omor, Ambasadorul rus, FETO, Mustafa Timur Özkan, Hayreddin Aydınbaş, Fethullah Gülen, Andrei Karlov, Rusia, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei